Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlackRock’ın Kurucusu Bitcoin’in Cüzdandaki Rolünü Açıkladı: Mutlaka Alırdım!

Finans devlerinden BlackRock’ın kurucusu, Bitcoin (BTC) hakkında dikkat çeken söylemlerde bulundu.

BlackRock’ın kurucusu Larry Fink CNBC ile yaptığı bir röportajda, kripto paralar hakkında dikkat çeken ifadelere yer verdi. Bitcoin’in halen daha insanlar için güvenli liman özelliğini kaybetmediğine değinen Fink, açıklamalıyla öne çıktı.

Bitcoin’in finansal açıdan “korktuğunuzda ve zorda hissettiğinizde” yatırım yapacağınız bir şey olduğunu belirten kurucu, özellikle kendi ülkenizin dışında daha kontrolsüz bir şeye yatırım yapmak istediğinizde Bitcoin’in öne çıktığını hatırlattı:

Bitcoin hakkında herkesten farklı konuşacağım. Bitcoin’in, korelasyonsuz getiriler elde etmenizi sağlayan meşru bir finansal araç olduğuna inanıyorum, daha çok korktuğunuzda yatırım yaptığınız bir araç olduğuna inanıyorum. Portföylerde Bitcoin’in bir rolü olduğuna inananlardanım.

Herkesin portföyünde Bitcoin için yer olduğunu dile getiren Fink, enflasyonist ortama işaret etti. Bu düşünceden yola çıkarak, ufak bir miktarda olsa herkesin Bitcoin alması gerektiğini aktardı.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %2 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!