Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tencent Çin Hükümetine Karşı Pes Etti: NFT Pazar Yerinin Faaliyetlerini Durdurdu

Çinli internet devi Tencent, denetimlerin arttırılması nedeniyle non fungible token (NFt) platformu Huanhe’nin satış faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

Reuters’ın 16 Ağustos tarihli haberinde yer alan bilgilere göre Tencet Holdings 16 Ağustos tarihinde yaptığı açıklamada, denetimlerin aşırı artması nedeniyle non fungible token (NFT) platformunda yapılan satışları durdurma kararı aldıklarını belirtti.

Tencent, satışların durdurulacağını ancak koleksiyon sahiplerinin mevcut koleksiyonlarını muhafaza edebileceklerini, sergileyebileceklerini veya para iadesi talebinde bulunabileceklerini ifade etti.

Uzmanlar Çinli sektör devinin, NFT platformunu piyasa sürdükten neredeyse tam 1 yıl sonra kapatmasını ise Çin hükümetinin NFT piyasalarına olan baskılarının artacağına yönelik işaretler olarak kabul ediyor. Tencent’in, NFT platformuyla çıkardığı her koleksiyonu neredeyse anında satarak pazarı domine ettiği söyleniyordu.

Öte yandan Çin hükümetinin dijital varlıklara olan antipatisi tüm ekosistemce bilenen bir gerçek zira Çin’de faaliyet gösteren NFT platformları, regülasyonların çevresinden dolaşmak adına ürünlerini NFT olarak değil dijital koleksiyon parçası olarak pazarlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!