Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyaca Ünlü Banka Bitcoin İçin Yıl Sonu Fiyat Tahminini Yüzde 50 Yükseltti!

Birleşik Krallık merkezli dev bankacılık grubu Standart Chartered, Bitcoin’in yıl sonuna kadar 150 bin dolara ulaşacağını düşünüyor.

Standart Chartered, Bitcoin için yıl sonu fiyat tahminini 100 bin dolardan 150 bin dolara yükseltti. Geoffrey Kendrick liderliğindeki Standard Chartered Bank analistleri 18 Mart Pazartesi günü e-posta aracılığıyla yayınladıkları bir raporda, özellikle spot Bitcoin ETF onayının ardından gelen kurumsal hacim işaret edildi.

Spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) girişlerinin 75 milyar dolara ulaşabileceğini öngören analistler, bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda Bitcoin’in 2025 yılı içerisinde 250 bin dolara kadar tırmanabileceğini kaydetti.

Spot Bitcoin ETF’lerinin altın ETF’leri ile kıyaslanması dikkat çeken bir diğer nokta oldu. Yatırımcıların porföylerinde %80 altın %20 Bitcoin tuttuğu bir gerçeklikte, Bitcoin fiyatının kaçınılmaz olarak yükseleceği ifade edildi:

Altın analojisi üzerinden düşünüldüğünde, hem ETF etkisi hem de optimal portföy karışımı açısından orta vadede ‘doğru’ Bitcoin fiyat seviyesini tahmin etmek için bu fiyatlar daha net bir alana işaret ediyor. Altın fiyatının değişmediğini varsayarsak, BTC’nin payının portföy optimizasyonumuzda belirtilen %20’ye yükselmesi için BTC fiyatının 190.000 dolara yükselmesi gerekir. ETF girişleri orta nokta tahminimiz olan 75 milyar dolara ulaşırsa ve/veya rezerv yöneticileri BTC satın alırsa, 2025’in bir aşamasında 250.000 dolar seviyesini aşma şansını yüksek görüyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!