Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyaca Ünlü Bankanın Yöneticisi: Ripple’ın Sınır Ötesi İşlemlerde Rakibi Yok

Ripple, 2018 yılından bu yana sınır ötesi ödemeler konusunda büyümeye ve gelişmeye son hız devam ediyor. Dünyanın önde gelen bankacılık devlerinden birisi olan İspanyol bankası Banco Santander, geçtiğimiz tarihlerde üye olduğu Ripple ağının, sınır ötesi ödeme işlemleri konusunda hiçbir rakibinin olmadığını vurguladı.

Santander tabanlı banka, Ripple’ın mobil ödeme uygulaması One Pay Fx’i kullanıyor ve bankanın üst düzey yöneticisi Ana Botin’e göre, firma ve uygulaması dünyanın herhangi bir yerine hızlı ve ucuz ödemeler yapmayı garanti ediyor. Botin’e göre Ripple’a en yakın rakip olan TransferWise ise, İngiltere dışındaki transferler için oldukça yavaş bir hizmet ağına sahip.

Botin, kendi bankasının şu an için işlemlerinin yarısını yapmak için One Pay FX uygulamasını kullandığını ve bunu yakın zamanda genişletmeyi düşündüğünü vurguladı:

”Zaten kullanımda olan bu yeni girişim ile, Santander Group’un yıllık olarak yaptığı FX ödemelerinin %50’sini ciddi anlamda (Ripple) ile yapıyoruz. Açıkçası bu oldukça iyi işliyor çünkü kullandığımız yöntemleri iki yıl boyunca kendi çalışanlarımız ile test ediyorduk. Ve bu işe yarıyor, güvenli tamamiyle uyumlu ve açıkçası bütün yerel regülasyonlarla uyumlu olduğumuzdan her zaman emin oluruz. Bu sebeple güvenli ellerdesiniz.”

Ripple kesinlikle sınır ötesi ödemeler konusunda önemli bir firma haline geldi ve şirket geçtiğimiz tarihlerde RippleNet’in artık 200’den fazla finansal kuruma ve bankaya ev sahipliği yaptığını vurguladı. XRP kripto para birimi ise henüz bu gelişmelerden ciddi anlamda etkilenmede ve fiyat olarak yatay seyretmeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment