Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyaca Ünlü CEO Bitcoin Fiyatı Bu Tarihten Sonra 4x Yapacak Dedi!

Küresel yatırım şirketi Skybridge Capital CEO’su Anthony Scaramucci, Bitcoin yarılanması (halving) sonrası için 240 bin dolara varan fiyat hedefi verdi.

Anthony Scaramucci kısa süre önce Scott Melker tarafından düzenlenen bir podcast yayınında, Bitcoin’e ilişkin konuştu. Scaramucci, geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen Bitcoin yarılanmaları üzerinden bir formül üreterek bu yıl mayıs ayında hayata geçmesi planlanan yarılanmanın ardından yaşanabilecek fiyat hareketlerine odaklandı.

Tarihsel olarak, Bitcoin’in yarılanma yaşadığı gün bulunduğu fiyatın yarılanmadan sonraki 18 ay içerisinde bariz bir şekilde 4 katına çıktığına işaret eden deneyimli isim, bu formülü sıradaki yarılanma için uyguladı.

Mayıs ayında gerçekleşecek yarılanma esnasında Bitcoin’in en azıdnan 42 bin dolar olacağını düşünerek ve fiyatı bu noktadan baz alan Scaramucci, yarılanmadan sonraki 18 aylık süreçte 4x’lik bir hareketin Bitcoin’i 170 bin dolara taşıyacağını öngördü.

Öte yandan formülünü farklı fiyatlar için de genişleterek 240 bin dolara varan tahminleriyle yatırımcıları heyecanlandırmayı başardı:

Geriye dönün ve Bitcoin’in yarılanma döngülerine bakın. Bitcoin’in yarılandığı gün bulunduğu fiyatı dört ile çarpın ve 18 ay sonra Bitcoin’in fiyatının ne olacağına bakın. Yarılanma sırasında 35.000 dolarlık bir rakam kullanıyorum ve bu muhafazakar bir rakam. Diyelim ki Nisan ayında 50.000 dolardayız, o zaman 200.000 dolara ulaşırız. Diyelim ki 60.000 dolardayız, o zaman Bitcoin fiyatı gelecek 18 ay içerisinde 240.000 dolar olacak demektir.

Anthony Scaramucci daha uzun vadeli düşünüldüğünde Bitcoin’in kolaylıkla altının piyasa değerinin en azından yarısına ulaşabileceğini de dile getirdi. Deneyimli isim, böyle bir senaryonun yaşanması durumunda fiyatın 400 bin dolar bandına oturacağını öngördü.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %2,6 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 43.300 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!