Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın En Büyük Varlık Yöneticisi, Kripto Para ile Alım Satım Hizmeti Sunmayı Planlıyor

10 trilyon dolar yöneterek dünyanın en büyük varlık yöneticisi olan BlackRock, yatırımcılarına kripto para ile alım satım hizmeti sunmayı planlıyor.

CoinDesk’in haberine göre New York merkezli şirket, kripto paralarını teminat olarak gösteren yatırımcılarına borç alma hizmeti verecek. Ayrıca haberde BlackRock’ın çoğu alanındaki müşterilerine yatırım yönetimi olan Aladdin aracılığıyla kripto para ticareti yapmasına olanak sağlayacağı söylendi. Hizmetin ne zaman kullanıma açılacağı hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.

Goldman Sachs, Morgan Stanley ve Citi gibi Wall Street bankalarının ve büyük finans kurumlarının stratejiler oluşturarak kriptoya girdiği göz önüne alındığında, BlackRock’ın bu girişimi çokta olanaksız görünmüyor.

BlackRock, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) gönderilen bir belgeye göre, Chicago Ticaret Borsası’nda (CME) bitcoin vadeli işlemlerinde daha önce işlem gerçekleştirmişti ve bu konuda olumlu düşündüğünü belirtmişti.

Şirketin ayrıca yurt içinde ve yurt dışında kripto teknolojilerinde yer alan şirketlerden oluşan bir indeksi izleyen ETF başlatmayı planladığı belirtildi.

BlackRock, dünyanın en büyük bitcoin savunucularından Michael Saylor’un CEO’su olduğu Microstratgy’nin %16,3’üne sahiptir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!