Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın En Çok Ethereum’una Sahip Şirket Yine Aldı: “Saylor’ın Satışı Dip İşareti”

Tom Lee, kurumsal Bitcoin satışlarının ve ETF çıkışlarının piyasanın dip noktasına ulaştığının bir işareti olduğunu belirterek yatırımcıların paniğe kapılmaması gerektiğini vurguladı.

Kripto para piyasasında son dönemde yaşanan kurumsal hareketlilik ve satış baskısı, yatırımcılar arasında endişeye yol açarken Bitmine Immersion (BMNR) yöneticisi Tom Lee‘den dikkat çeken açıklamalar geldi. Lee, piyasadaki bu karamsar havayı “klasik dip davranışı” olarak nitelendirerek, büyük oyuncuların hamlelerinin yanlış yorumlandığını savundu.

Özellikle Michael Saylor‘ın yaklaşık dört yıl aradan sonra ilk kez Bitcoin (BTC) satışı yapması gündeme bomba gibi düştü. Saylor, temettü ödemelerini finanse etmek amacıyla ortalama 77.135 dolar fiyattan 32 adet Bitcoin sattı. Yaklaşık 2,5 milyon dolar değerindeki bu işlem, şirketin toplam rezervlerinin yalnızca %0,004’üne denk geliyor. Tom Lee, Saylor’ın hala varlıklarının %99,99’unu elinde tuttuğunu ve sadece Bitcoin fiyatı yükseldiğinde kazanç sağlayacağını hatırlattı.

Kurumsal Satışlar Piyasa Dibine mi İşaret Ediyor?

ABD’deki spot Bitcoin ETF‘lerinden 11 gün boyunca devam eden 3,4 milyar dolarlık çıkış, piyasadaki korkuyu tetikleyen bir diğer unsur oldu. Ancak Lee, bu sermaye çıkışlarının bir piyasa döngüsünün sıfırlandığını gösteren gecikmeli bir gösterge olduğunu ifade etti. “İnsanlar tam da dip noktasında satış yapar,” diyen ünlü isim, mevcut fiyat baskısının geçici olduğunu vurguladı.

Ethereum Biriktirme Stratejisi Tam Gaz Devam Ediyor

Bitmine cephesinde ise Ethereum (ETH) tarafındaki iyimserlik korunuyor. Şirket, geçtiğimiz hafta yaklaşık 237 milyon dolar değerinde 111.942 adet Ethereum satın alarak Aralık ayından bu yana en büyük alımını gerçekleştirdi. Bu hamleyle birlikte firmanın toplam varlığı 5,4 milyon ETH seviyesine ulaştı.

Bu miktar, dolaşımdaki toplam Ethereum arzının yaklaşık %4,47’sini oluşturuyor. Lee, makroekonomik planlarının değişmediğini ve katman-1 varlıklarına yönelik stratejilerinin planlandığı gibi ilerlediğini belirtti. Sektörün önde gelen isimlerinden biri olarak Lee, kurumsal ilginin uzun vadede devam edeceğinin altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!