Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın İlk Denetimli ve Blockchain Tabanlı Toplu Emlak Satış Platformu, Hizmet Vermeye Başladı

Blockchain teknolojisi hayatımıza sadece kripto para birimlerini sokmadı ve teknolojinin sağladığı avantajlar her geçen gün farklı bir sektöre fayda sağlamaya devam ediyor.

Tokenleştirilmiş varlıklar da bunlardan sadece birisi ve görünüşe göre yakın gelecekte bunların adını çok daha fazla duymaya başlayacağız. Özellikle değerli taşınmaz malların tokenleştirilmesi konusunda dünya çapında bir yarış başlamış olsa da, bir çok proje bunu düzenlenen ve denetlenen bir yapıda yapmayı amaçlamakta. Yakın zamanda yapılan bir duyuruya göre ise, bu başarıyı Blockimmo isimli bir platform elde etti ve bu aslında bir çok projenin habercisi olarak belirtilebilir.

Blockchain tabanlı tokenleştirme ise temel olarak çok basit bir yapıya sahip. Taşınmaz mülkün sahibi platform üzerinde kendi mülkünü listeliyor ve mülkün hisselerini temsil edecek tokenleri belirliyor. Yatırımcılar daha sonra ne kadar isterlerse o kadar yatırım yapıp, toplu satış sürecini izleyebiliyor ve istedikleri yerde ellerindeki hisseyi satmayı veya daha fazla hisse almayı kolaylıkla yapabiliyor. Satış tamamlandıktan sonra ise, yatırım yapan her bir kişi cüzdanlarında yatırım yaptıkları hisseleri temsil eden tokenlere sahip oluyor ve bunları bir yatırım firması aracılığıyla gerçek bir yatırım aracına dönüştürüyor.

Blockimmo’nun durumunda bu yatırım firması Lihtenştayn içerisinde yer alıyor. Bunun yanı sıra LA Token ve TrustToken isimli bir çok firma da konu hakkında regülatörlerin onayını almak için çabalıyor. Geçtiğimiz tarihlerde Manhattan içerisinde bir mülk de bu şekilde tokenleştirilmişti. Görünüşe göre bu sektör, geleceğin emlak dünyasını devrim niteliğinde değişiklikler ile buluşturacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment