Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

eBay, İlk NFT Koleksiyonunu Çıkardı

Dünyaca ünlü e-ticaret şirketi eBay, NFT platformu OneOf ile ortaklık kurarak ilk NFT koleksiyonunu piyasaya sürdüğünü duyurdu.

23 Mayıs tarihinde yayımlanan basın bültenine göre 1995 yılında kurulan ticaret devi eBay, diğer platformlara oranla daha az enerji tükettiği belirtilen NFT platformu OneOf ile stratejik bir ortaklık kurarak ilk NFT koleksiyonu piyasaya sürdüğünü duyurdu.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan eBay yetkilisi Dawn Block:

NFT’ler ve Blockchain teknolojisi kendi alanında devrim yaratıyor ve giderek yatırım fırsatı olarak görülüyor. OneOf ile kurduğumuz ortaklık sayesinde, yeni nesil koleksiyoncular için NFT’ler üretiyoruz.

dedi.

eBay’in ilk “Genesis” NFT koleksiyonunun, daha öncelerde ABD merkezli spor dergisi “Sports Illustrated”da kapaklarında yer alan sporcuların 3 boyutlu görsellerini içereceği belirtildi. İlk olarak ise Kanadalı efsane hokey oyuncusu Wayne Gretzky’i NFT’si üretildi.

27 Şubat tarihinde The Street’e açıklamalar yapan eBay CEO’su Jamie Iannone, bir süredir kripto paraları sistemlerine dahil etmek istediklerini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!