Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Efsane Ekonomiste Göre Bitcoin Fiyatı Bu Sebeple Yükselecek!

Makroekonomist Henrik Zeberg, Bitcoin’in (BTC) piyasadaki likiditenin kokusunu takip ederek hareket ettiğini belirtti.

On-chain analiz platformu Glassnode’un kurucusu Yann Allemann 29 Ocak tarihli sosyal medya gönderisinde, Henrik Zeberg’in Bitcoin analizine yer verdi.

Bitcoin’in “nötr” bir ivmeyle long pozisyonlar için likidite sağlamak adına 42.200 dolara kadar yükseldiğini belirten deneyimli isim Zeberg, bu hamleyle birlikte 569 milyon dolarlık vadeli işlemler pozisyonunun tasfiye olduğuna işaret etti:

Fiyat, 42 bin doların üzerindeki likidite açığını dolduracak şekilde hareket ediyor, bu da potansiyel dalgalanmaya işaret ediyor. Yaklaşık 659 milyon dolarlık tasfiye gerçekleşti.

Güncel görünümün yükseliş yönlü olduğunu söyleyen Zeberg, bu ivmenin yaklaşık 1 milyar dolara kadar short (kısa) yönlü pozisyonun tasfiyesiyle sonuçlanabileceğini kaydetti. Öte yandan aşağı ve yukarı yönlü dalgalanmalara karşı net bir “dikkatli olun” uyarısında bulundu.

Piyasanın maksimum acı seviyesine doğru hareket ederek daha fazla short yönlü yatırımcıyı köşeye sıkıştırabileceğini ima ederken paylaştığı grafikte 43-44 bin dolar bandında yer alan yüksek likidite seviyesi dikkat çekti.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %2,8 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 43.298 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!