Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin için 15,000 Dolar Öngörüldü!

Sektörde eskilerden birine sorun ve Masterluc isminin Bitcoin topluluğunda bir efsane olduğunu öğrenin.

Ününü Kasım 2013’teki Bitcoin balonunu ve ardından gelen düşüşü öngörerek elde etti.

6 Aralık’ta, değeri 1,100 $ iken:

“Art arda 3. gün ve her seferinde ‘Bu son mu?’ diye soruyorum ve cevap hep ‘Evet.’ oluyor. 2010-2013’ün yükselen piyasasının sonu…” dedi.

Yıllar boyunca süren düşüş trendi

Eğer bu yeterince etkileyici gelmediyse, Masterluc o zamanki değerin 1,240 $ olmasına karşın birkaç yıl için düşüşteki bir piyasaya dönüşeceğini 2 gün öncesinden tahmin edip:

“Satoshi ve topluluğun kalanına teşekkürler, ama ben hala buradayım =) Bir sonraki giriş tarihim ise 2016-2017 yılları olacak.” demişti.

Eğer tahminleri hakkında şüpheleriniz varsa sözlerini 31 Ocak 2014‘te pekiştirdi:

“Değer düşüşlerinin günlük Bollinger sınırlarından çıktığını görüyorum. Bu beni değerlerin 2012 Ocak-Mayıs aralığındaki durağanlığına döneceğini düşünmeye itiyor. Ama daha uzun vadede. Büyük ihtimalle bir sonraki ödüllendirmeye kadar 2012’deki gibi yarılanacak.”

Olay şanstan ibaret değil

İçinizde sadece şansının yaver gitmiş olabileceğini düşünenler için de 2013-yıl-sonu balonunu o yılın Mart ayında öngördüğünü söyleyebiliriz. Balonun ortaya çıkışından 9 ay önce Masterluc aşağıdaki tabloyu Bitcointalk forumunda paylaştı:

Bitcoin’in uzun vadede üst eğilim çizgisinin 1,000 $’ın biraz üzerinde olacağını belirtmişti.

Mayıs 2017: Yeni Balonun Başlangıcı

30 Mayıs 2015’te, Masterluc:

“Ayrıca bu modele göre bir sonraki balona kadar ne kadar zaman geçeceğimi tahmin edebilirsiniz. Benim tahminlerim 2 yıl süreceğinde.” dedi.

Ve tahmininde yalnızca 2 aylık bir hata payı vardı, tablolara hızlı bir bakış atılırsa Bitcoin’in ani yükselişinin 23 Mart 2017’de 884 $ ile başladığı görülüyor. Şu anki değeri ise yaklaşık 4450 $. 

Üstaddan Yeni Tahmin

Masterluc şimdi ise Bitcoin’in bu yılın sonuna kadar 15,000 $’ı göreceğini düşünüyor. Daha da fazlası, şimdiki yükseliş sürecinin sonunda 40,000-110,000 $‘a ulaşmış olacağını düşündüğünü söylüyor. Bu değere ulaşılacak zaman dilimi için ise 2019’u seçmiş.

Bu rakamlar ne kadar inanılmaz gözükse de çoğu Bitcoin kullanıcısı son balonun gerçek bir “balon” gibi gözükmediğinin farkında. Henüz önceki balon döngülerin sonunda olduğu gibi parabolik bir ilerleyiş sergilemedi.

Hiçbir zaman tahminlerin tutacağının bir garantisi yoktur

Tabii ki de her yatırım rehberinin de söyleyeceği gibi geçmiş performanslar gelecekteki kazançlar için garanti sağlamazlar. Oynaklığı bu kadar fazla olan bir borsada Masterluc’ın tahminlerinin doğru çıkıp çıkmayacağını göreceğiz. Ama eğer haklıysa, 2019’da çok kişi Bitcoin milyoneri olacak!

[easy-tweet tweet=”2019’da bir çok kişi Bitcoin milyoneri olacak! #koinbulteni, #bitcoin” user=”KoinBulteni” url=”https://koinbulteni.com/?p=2365″]

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

3 Comments

  • ömer asan
    Posted 03 Eylül 2017 - 22:26 22:26

    kiripto parayla yakın zamanda tanıştım fark ettiğim teksey bilmişlik yapıp alıp satarken zarar ediyorsun o yüzden feda edilebilecek rakamı canyakmayacak birmiktarı yatırmak uzun vadede yüzde bi milyon kazandırır ğelecek teknolojinin elinde herşey internette artık bu yüzden ğelecekte cok kullanışlı olcagını düşünüyorum ama sadece btc diyorum kendimce en azından tüketebilinen bir alana sahip

  • tugrul
    Posted 03 Eylül 2017 - 21:45 21:45

    evi arabayı satıp yatıracaksın ama bendeki şans ile ben bu piyasaya girsem çok ocaklar söner
    hala güvenemiyorum kripto paralara balon gibi geliyor algım böyle umarım değişir.

  • codermua
    Posted 03 Eylül 2017 - 19:51 19:51

    Bu rakamlar ne kadar inanılmaz gözükse de çoğu tacir son balonun gerçek bir “balon” gibi gözükmediğinin farkında. Henüz önceki balon döngülerin sonunda olduğu gibi parabolik bir ilerleyiş sergilemedi.

    Bu ne demek. Açıklayın. Şu anda birçok profesyonel trader balon öngörüsünde bulundu bile.

Leave a comment