Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eğer Tüm Finans Sistemi Çökerse Ne Olur?

Hollanda Merkez Bankası tarafından paylaşılan bir belgede günümüz finans sisteminin tamamen çökme ihtimalinden bahsediliyor.

Merkez Bankası tarafından paylaşılan bu belgeye eğer günümüz finans sisteminin çökmesi halinde bankalar altına yönelmeye başlayabilirler.

Hollanda Merkez Bankası’na göre eğer günümüzdeki finans sistemi tamamen çökecek olursa merkez bankaları altını kullanarak yeni bir sistem oluşturabilirler.

B Planı Hazır

Dünya genelindeki merkez bankaları, ülke ekonomisini yönetmenin yanı sıra olası ekonomik krizlere karşı da önlemler alıyorlar.

Birçok merkez bankasının özellikle 2008 yılında yaşanan ekonomik krizin ardından bu tehditi çok daha ciddi bir şekilde değerlendirmeye başladığını söyleyebiliriz.

Bu bankalardan bazıları böyle bir krizin yaşanmaması için enflasyon ve faiz oranlarını sıkı bir şekilde yönetiyorlar. Bazı merkez bankaları ise buna benzer bir krizin bir daha yaşanma ihtimaline karşı altın rezervlerini büyütmeye başladılar. Hollanda Merkez Bankası yöneticileri bunun gayet mantıklı bir adım olduğunu düşünüyorlar.

Hollanda Merkez Bankası, rezervinde neden yüklü miktarlarda altın tuttuğunu açıklayabilmek için konuyla ilgili özel bir rapor yayınladı. Merkez Bankası tarafından yayınlanan açıklamada şu kesit yer alıyor:

Hisseler, tahviller, diğer menkul kıymetler…hepsi riskli…Eğer tüm sistem çökecek olursa yeni bir sistem kurmak için altını teminat olarak kullanabiliriz. Merkez bankasının bilançosundaki altın rezervi güven veriyor.

Kripto Para Konusu

Bazı kripto para takipçileri Hollanda Merkez Bankası tarafından yapılan bu açıklamaya büyük ilgi gösterdiler.

Bu takipçilere göre tüm sistemin çökmesi halinde merkez bankalarının altının yanı sıra Bitcoin’e veya altınla desteklenen kripto paralara geçiş yapmaları mümkün olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment