Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ekim Ayından Beri Kayıp Milyoner Olayında Gelişme Var: 9 Milyon Avro Değerinde Monero Fidyesi Talep Edildi!

68 Yaşındaki Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, Norveç polisinin ifadesine göre geçtiğimiz yılın Ekim 31 tarihinden beri kayıp. Kapital kaynağının aktardığı bilgiye göre ise, Anne’nin kocası olan Tom Hagen ise, Norveç’in en zengin kişileri arasında 172. sırada bulunuyor. Anne’nin kaçırılmasından beri eşine ciddi tehditler gönderildi ve Norveç polisinin olayı olabildiğince sessiz sedasız ilerletmeye çalışmasının en büyük nedeni de bu.

Polis, ellerindeki önemli bir ipucunun ciddi anlamda yardımcı olabileceğini düşündükten sonra konu hakkında halkı bilgilendirmeye karar verdi. Polis yetkilileri özellikle halkın bu konuda yardımcı olabileceğini düşünmekte. Norveç kaynaklı Vg.no isimli haber kaynağına göre, Anne-Elisabet Falkevik Hagen’e 10 hafta önce kendi banyosunda saldırıldı. Zorla girişe dair bir iz yok ancak polis evde çeşitli ipuçları ele geçirdi.

Kaçırılan kişinin eşi Tom Hagen boş eve geldiğinde bir kaçırılma notu buldu ve polisin iddiasına göre notta çok fazla dil bilgisi hatası mevcut. Gizlilik odaklı kripto para birimi Monero ile 9 milyon avro değerinde ödeme yapılmasını talep eden insan kaçakçıları, polisin işe dahil olması durumunda Anne’nin öldürüleceğini belirtmekte.

31 Ekim tarihinden beri Anne-Elizabeth hakkında hiçbir yaşam belirtisine rastlanmadı ve polis kaçıranların Tom Hagen’in mirasının peşinde olduğunu düşünüyor. Özellikle insan kaçakçılığında çok fazla kripto para ile fidye talebi olayı gündeme gelmeye başladı ve bu da gizlilik odaklı kripto para birimleri için bir tehdit oluşturmakta. Kore gibi çeşitli ülkeler şimdiden gizlilik odaklı kripto para birimlerinin yerel borsalarda listelenmesini yasaklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment