Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

El Salvador’daki İşletmelerin Yüzde 20’si Bitcoin ile Ödeme Kabul Ediyor

El Salvador’un bitcoin’i yasal ihale olarak kabul etmesinden yaklaşık 10 ay sonra işletmelerin %20’sinin bitcoin’i ödeme yöntemi olarak kabul ettiği açıklandı.

Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu (NBER), El Salvador’da bir araştırma yürüttü. NBER’in yaptığı araştırmaya göre El Salvador’da işletmelerin %20’si bitcoin’i ödeme yöntemi olarak kabul ediyor.

Yaklaşık 1800 yetişkin El Salvador’luyu kapsayan araştırmanın asıl amacının bitcoin benimsenmesini ölçmek olduğu belirtildi. Araştırmaya göre devlet destekli bitcoin cüzdanı Chivo’yu indiren kullanıcılar nakit kullanımını %10 oranında, banka kartı kullanımını ise %11 oranında azalttı.

Ayrıca NBER tarafından hazırlanan rapora göre, bitcoin ile ödeme kabul eden firmaların %71’i bitcoin’lerini satarak dolara dönüştürüyor ve çekiyor. %17’lik kısmı dolara dönüştürerek Chivo cüzdanında tutuyor ve %12’si ise BTC olarak cüzdanda bulunduruyor.

Geçtiğimiz günlerde Orta Afrika Cumhuriyeti Bitcoin’i yasallaştırmıştı ve ülkenin itibari para birimiyle Bitcoin’i aynı şekilde kullanılmasına izin verilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!