Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

El Salvador’un Bitcoin Cüzdanının Yarım Milyondan Fazla Kullanıcısı Var

6.4 milyondan fazla nüfusu bulunan El Salvador’da hükümet destekli bitcoin (BTC) cüzdanı Chivo’nun artık yarım milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor.

  • El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, salı günü paylaştığı tweetler dizininde Chivo uygulamasındaki teknik sorunların “%95’inin giderildiğini”, kalan sorunların da önümüzdeki günlerde çözülmüş olacağını açıkladı.

  • Halihazırda tam kapasitede çalışan 51 Chivo noktasının olduğu ve Chivo’nun El Salvador’daki 200, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 50 farklı ATM’de kullanılabildiği belirtildi.

  • Devlet Başkanı’nın açıklamasına göre ABD’deki ATM’ler Los Angeles, San Francisco, Chicago, Dallas, Houston gibi bölgelere yayılmış durumda.

  • El Salvador bitcoin’i tedavüle koyduğundan beri ülkedeki McDonald’s, Pizza Hut, Wendy’s gibi restoranlarda ve Bancoagricola gibi finans kurumlarında bitcoin kullanılabiliyor.

  • Bitcoin kullanımının opsiyonel olduğunu vurgulayan Nayib Bukele, kullanıcı deneyimini iyileştirmek için çalıştıklarını söyleyip şu ana dek yaşanan teknik sorunlar hakkında, “Kendimizi (her şeyi 3 ayda çıkarmak gibi) zorlu bir mücadeleye soktuk. Bazı hatalar yaptık ama bu hataları şimdiden düzeltiyoruz ve şu anda yüz binlerce El Salvadorlu Chivo’yu sorunsuzca kullanabiliyor.” yorumunu yaptı.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!