Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk Dogecoin Davasından Nasıl Aklandı? “Abartılı” Buldu

Tesla ve CEO’su Elon Musk, Dogecoin yatırımcıları tarafından açılan toplu davayı kazandı. 2022 yılında başlatılan bu dava, Musk’ın Dogecoin ile ilgili açıklamalarının piyasa manipülasyonuna yol açtığı ve yatırımcılara zarar verdiği iddialarını içeriyordu.

ABD Bölge Yargıcı Alvin Hellerstein, davayı perşembe günü “kesin olarak reddetti”, yani dava kalıcı olarak sonlandırıldı. Haziran 2022’de yatırımcılar, Musk ve şirketi Tesla’ya karşı Dogecoin ile ilgili bir dizi tweet ve faaliyetlerinin kendilerini dolandırdığı gerekçesiyle dava açmıştı.

Yatırımcılar, Musk’ın Dogecoin’in CEO’su olmayı kabul ettiği ve SpaceX’e bir Dogecoin koyarak onu aya fırlatma önerisi gibi açıklamalarının yanıltıcı olduğunu ileri sürmüştü.

Dogecoin tarafının iddiaları reddedildi

Yargıç Hellerstein, kararında bu tür ifadelerin “abartılı” olduğunu belirtti ve bunların doğruluğunun test edilebilecek türden olmadığını ekledi. Hellerstein, bu tür açıklamalara dayanan hiçbir makul yatırımcının güvenemeyeceğini söyledi.

Ayrıca, yargıç, davacıların piyasa manipülasyonu iddialarını, Musk ve Tesla’nın sözde “pump and dump” planını ve içeriden bilgi ticaretine yol açan bir güven ihlali iddiasını anlamanın “mümkün olmadığını” ifade etti.

Dogecoin, bu kararın ardından son 24 saat içinde yüzde 1,2 düşüşle yaklaşık 0,1 dolardan işlem gördü. Dogecoin’in piyasa değeri şu anda 14,6 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!