Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk DOGE Ekibiyle Birlikte Çalışmaya Başladı

Tesla CEO’su Elon Musk, işlemleri daha verimli hale getirebilmek için Dogecoin’i (DOGE) geliştiren ekiple birlikte çalışmaya başladığını açıkladı.

Elon Musk, Tesla’nın Bitcoin ile araç satışlarını askıya aldığını duyurduktan sonra bugün sabaha karşı yeni açıklamalarda bulundu.

“Kripto paralara inanıyorum.” diyen Musk, başta kömür olmak üzere fosil yakıt tüketiminin kripto para kullanımı yüzünden artıyor olmasını desteklemiyor.

DOGE ekibiyle iş birliği yapmaya başladı

Musk, bu açıklamasının ardından sistemdeki işlemlerin verimliliği konusunda Dogecoin’in geliştirici ekibiyle iş birliği yapmaya başladığını duyurdu. Musk, bu çalışmanın “gelecek vadetme potansiyeli” taşıdığını söyledi.

Tesla ekibi, mart ayında açık kaynaklı bir yazılım olan BTCPay Server’ın kodunu denetlemiş, burada bulduğu bug’ı BTCPay ekibine iletmişti.

Dogecoin ekosistemi yeniden hareketlenmeye başladı

Dogecoin’in kullandığı yazılım, 2019’dan beri büyük çaplı bir güncelleme yaşamadı. Başta Ross Nicoll olmak üzere bir grup geliştirici, DOGE fiyatı bu yıl yükselişe geçtikten sonra yeniden işe koyuldular.

Nicoll ve diğer isimlerin şubat ayındaki ilk işlerinden biri, son majör sürümü Kasım 2019’da yayınlanmış bir yazılımda güncellemeye gitmek oldu. Dogecoin, 2013’te Bitcoin’in kodu baz alınarak kurulmuş ve şaka amaçlı bir coin olarak tanıtılmıştı.

AppSwarm Corp ve DogeLabs.Io, 13 Mayıs’ta bu çalışmalara destek olmak için harekete geçti. İkili, Dogecoin tabanlı mobil uygulamalara katkıda bulunabilecek ve Afrika, Avrupa, Asya, Orta Doğu ve Güney Amerika gibi çeşitli bölgelerde faaliyet gösterebilecek bir geliştirici ekibi kurmaya çalışıyor.

DogeLabs CEO’su Tom Bustamante, yapılan çalışmalara ilişkin şunları söyledi:

“Dallas Mavericks’ten tutun, SpaceX’in DOGE-1 adlı Ay görevine kadar; DOGE bir şaka coini olmaktan çıkıp, gerçek kuruluşların para birimiyle ödeme yaparken kullanabileceği bir yöntem haline geliyor. DogeLabs’in amacı, Doge protokolü için yeni kullanım alanları bulmak ki bu alanlar, merkeziyetsiz finans uygulamalarını içerebilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!