Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk: “Kendi Bitcoin’imi Hiç Satmadım”

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, şu ana kadar kişisel cüzdanında tuttuğu Bitcoin’ini şu ana dek hiç satmadığını açıkladı. Elon Musk’ın açıklaması, Tesla’nın 272 milyon dolarlık Bitcoin sattığının öğrenilmesinin üstüne geldi.

Tesla, yılın ilk çeyreğine ilişkin yayımladığı raporda “dijital varlıkların satışından” 272 milyon dolar gelir elde ettiğini duyurdu. Şirket şubat ayında SEC’ye sunduğu belgeyle, Coinbase’ten 1.5 milyar dolarlık Bitcoin aldığını duyurmuştu.

Tesla, mart ayında Bitcoin ile araç satmaya ve buradan gelen BTC’leri rezervlerine eklemeye başladı.

Pump and dump yorumuna yanıt verdi

Ünlü yatırımcı Dave Portnoy, Tesla’nın Bitcoin sattığının öğrenilmesinin ardından Elon Musk ile ilgili bir pump&dump yorumunda bulundu.

Portnoy, “Olayı doğru mu anlıyorum? Elon Musk önce Bitcoin alıyor, sonra fiyatı pumplıyor. Fiyat yükseliyor. Sonra dumplayıp bir servet elde ediyor.” dedi.

Musk, Portnoy’un yorumuna, “Hayır, (doğru) anlamıyorsun.” diyerek yanıt verdi ve şöyle devam etti:

Kendi Bitcoinimi hiç satmadım. Tesla, Bitcoin likiditesinin şirket bilançosunda nakit para tutmaya bir alternatif olabileceğini kanıtlamak için sahip olduğu (Bitcoinlerin) %10’unu sattı.”

Tesla CFO’su Zach Kirkhorn, birinci çeyreğe ilişkin yaptığı değerlendirmelerde “Bitcoin akümüle etmeye” devam edebileceklerini açıkladı. Kirkhorn, Bitcoin piyasasındaki likidite seviyesinden “memnun olduklarını” söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!