Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk ile Tartışmaya Girmişti: Şimdi Binance’ye Erişim Engeli Getirdi

Venezuela hükümeti, başkanlık seçimleriyle ilgili tartışmalar devam ederken kripto para borsası Binance’ye erişim engeli getirdi.

Venezuela’daki sansür karşıtı organizasyon VE sin Filtro, “Binance kripto para borsasında, web sitesi ve mobil uygulamasının normal işleyişini etkileyen bir DNS engeli tespit ettik” dedi.

Binance ise Latin Amerika pazarına yönelik yaptığı açıklamada, “Venezuela’da farklı sektörlerden şirketlerin web siteleri gibi Binance sayfaları da erişim kısıtlamalarıyla karşı karşıya” dedi.

Binance, kullanıcılarının fonlarının güvende olduğunu belirterek, durumu yakından takip ettiklerini ve sorunu en hızlı şekilde çözmek için çalıştıklarını açıkladı.

Binance’in, kullanıcıların birbirleriyle doğrudan nakit karşılığında kripto para takası yapabildiği peer-to-peer (P2P) hizmeti, Venezuela’da oldukça popüler. Yüksek enflasyonla mücadele eden yerel halk, Venezuela bolivarından uzaklaşarak kripto paralara yöneliyor.

VE sin Filtro, Venezuelalılara bu engeli aşmak için VPN kullanmalarını önerdi.

Elon Musk ile de atıştı

Venezuela’da geçen ay yapılan başkanlık seçiminin galibi, Nicolas Maduro oldu. Ancak seçimin ardından ülkede geçtiğimiz haftalarda çok sayıda hükümet karşıtı protesto düzenlendi ve yüzlerce kişi gözaltına alındı.

Bu süreçte Maduro ile Elon Musk arasında ikili atışmalar yaşandı. Musk, Venezuela Devlet Başkanı’nı “diktatör” ve “palyaço” olarak tanımlarken Maduro, Musk’ı “nefreti ve faşizmi” kışkırtmakla suçluyor.

Maduro, Musk ile girdiği tartışmanın ardından sosyal medya platformu X’e de 10 gün süreyle erişim engeli getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!