Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk, Tesla ve SpaceX’e Dogecoin (DOGE) Hakkında Yüz Milyarlarca Dolarlık Dava

Elon Musk ve sahibi olduğu şirketler Tesla ve SpaceX’e meme token Dogecoin’i (DOGE) desteklemek için bir şantaj planının parçası oldukları iddiasıyla 258 milyar dolarlık dava açıldı.

BNN Bloomberg’ün 16 Haziran tarihli haberine göre “Dogecoin Kripto Piramit Şeması” tarafından dolandırıldığını iddia eden ABD vatandaşı Keith Johnson ve bir grup davalı Dogecoin’in fiyatını yükseltmek için yasadışı bir şantaj girişimi oluşturduklarını iddia ederek Musk ve şirketlerine dava açtı.

Nisan 2019‘dan bu yana Dogecoin’de parasını kaybeden bir grup insanı temsil eden Johnson‘ın 16 Haziran Perşembe günü Manhattan‘daki federal mahkemeye sunduğu şikayetinde şu ifade yer aldı:

Sanıklar yanlış ve aldatıcı bir şekilde Dogecoin’in hiçbir değeri olmadığı halde meşru bir yatırım olduğunu iddia ediyor.

Johnson, mahkemeden 86 milyar dolarlık zarar ve 172 milyar dolarlık üçlü zararın karşılanmasının yanı sıra Musk ve şirketlerinin Dogecoin’i tanıtmasını engelleyen ve Dogecoin ticaretinin ABD ve New York yasalarına göre spekülasyon teşkil ettiğini ilan eden bir karar vermesini istiyor.

Haber esnasında Elon Musk yada SpaceX ve Tesla yetkililerinden henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %5,4 değer kazanan Dogecoin (DOGE), haberin kaleme alındığı sıralarda 0,057388 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!