Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk ve FTX CEO’su SBF’in Danışmanı Arasında Geçen Twitter Hakkındaki Mesajlar Gündeme Bomba Gibi Düştü

Popüler kripto para borsası FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried’in (SBF) Twitter’ı satın almaya talip olduğu ve baş danışmanının Elon Musk ile konu hakkında görüştüğüne dair mesajlar ortaya çıktı.

Yakın zamanda ortaya çıkan mesajlar FTX CEO’su Sam Bankman-Fried‘in baş danışmanı Will MacAskill‘in mart ayında Elon Musk ile Twitter’ı satın alma konusunda iletişime geçtiğini ortaya koydu. Söz konusu konuşmada Elon Musk, Bankman-Fried’in yeterli miktarda parası olup olmadığını sordu. Bloomberg Milyarderler Endeksine göre net değeri 9.44 milyar dolar olan Bankman-Fried’in danışmanı ise kripto para milyarderinin 8-15 milyar dolar arasında bir katkıda bulunabileceğini ifade etti.

Bankman-Fried bu ilk temastan yaklaşık 1 ay sonra Morgan Stanley’den Michael Grimes ile finansman konusunda temasta bulundu. Grimes ise Musk’a 25 Nisan’da Bankman-Fried’ın 5 milyar dolara kadar ödeme yapabileceğini bildirdi.

Grimes o sırada Musk’a “Onu seveceğine inanıyorum” (FTX CEO’sunu kast ederek) diye mesaj attı.

Ultra dahi ve yapıcı bir kurucu, formülünüzü beğendi. MIT fiziğinden sonra sıfırdan FTX oluşturuldu. Biden kampanyasına yapılan bağışlarda Bloomberg’den sonra ikinci sırada.

Fakat Musk bu tekliflere karşı ilgisizce bir tavır takınarakblockchain hakkında zahmetli bir tartışma yapmak istemiyorum” şeklinde yanıt verdi.

Söz konusu mesajlar Twitter ve Musk arasındaki mahkeme sürecinin bir parçası olarak paylaşıldı. Mesajların içeriğinde Musk ile Oracle’ın kurucu ortağı Larry Ellison ve eski Twitter CEO’su Jack Dorsey de dahil olmak üzere Silikon Vadisi‘nin en güçlü oyuncularından bazıları arasındaki farklı konuşmalarda yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!