Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk’ın Tweet’i Yapay Zeka Meme Coinleri Yarattı: Yüzde 13.000 Yükselişler Var!

Milyarder Elon Musk’ın yaptığı tek bir paylaşım bazı altcoinlerin %13.000 yükselmesine neden oldu.

Elon Musk yine yaptığı ufak bir hamle ile kripto para piyasasında büyük dalgalanmalara yok açtı. Musk 20 Kasım günü sosyal medya platformu X’e giderek “Görünüşe göre Instability.AI hala mevcut” şeklinde bir gönderi paylaştı.

Musk’ın bu paylaşımını fırsat bilen kripto para spekülatörleri hemen onlarcaInstability.AI” (değişken yapay zeka anlamında) isimli altcoinleri Ethereum (ETH) ağı üzerinde piyasaya sürdü.

Piyasaya sürülen bir dizi token içinden sadece bir kaçı ciddi hareketler yaparken %13.000’e varan artışlar görüldü. Dextools tarafından sağlanan verilere göre merkeziyetsiz borsa (DEX) Uniswap (UNI) üzerinde sürülen benzer isimli bir proje kısa sürede 0,00001252 dolar seviyesinden 0,0001769 dolara ulaştı. Söz konusu altcoin kısa sürede büyük bir düşüş yaşayarak piyasaya sürüldüğü fiyatın altına geriledi.

Benzer isimli bir başka altcoin ise %9.300 yükselişe tanıklık ederek 0,0000002800 dolar seviyesinden 0,00002701 dolara yükseldi. Bu altcoin de ilkine benzer olarak kısa sürede hızla çakıldı ve piyasaya sürüldüğü fiyatın altına geriledi.

Bu tür altcoinler kısa sürede yüksek kazanç elde etme umuduna sahip yatırımcıları içeri çekerken arkalarında hiçbir proje ve ürün barındırmıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!