Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk’tan Apple’a Tehdit: Yasaklarım

Elon Musk, Apple’ın WWDC etkinliğinde ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI ile yaptığı iş birliği açıklamasına dair paylaşım yaptı.

Apple, kişisel asistanı Siri ile sohbet robotu ChatGPT’ye erişilebileceğini duyurdu. ChatGPT entegrasyonunun ilerleyen aylarda iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia’ya gelmesi bekleniyor.

Tesislerinde yasak getirecek

Elon Musk, “Apple, OpenAI’yı OS düzeyinde entegre ederse Apple cihazları şirketlerimde yasaklanır. Bu, kabul edilemez bir güvenlik ihlalidir” dedi.

Musk, ayrıca Tesla, SpaceX ve diğer şirketlere gelen ziyaretçilerin kapıda Apple cihazlarını teslim etmek zorunda kalacağını ve bunların bir Faraday kafesinde saklanacağını söyledi.

Apple’ın kendi yapay zekasını geliştirmeyip OpenAI’ya güvenmesini eleştiren Musk, “Apple’ın kendi yapay zekasını üretecek kadar akıllı olmaması ama OpenAI’nın güvenliğinizi ve gizliliğinizi koruyacağından bir şekilde emin olabilmesi, bariz şekilde absürt”  dedi.

Yapay zeka tokenları düşüşe geçti

Apple’ın yıllık geliştirici etkinliğinde Apple Intelligence’yi tanıtması, kripto para piyasasındaki yapay zeka odaklı altcoin fiyatlarına olumsuz yansıdı. Apple etkinliğinden sonra Render (RNDR), Fetch.ai (FET) ve SingularityNET’in (AGIX) fiyatlarında düşüş görüldü.

Etkinlik sonrasında en çok değer kaybeden isimlerden biri, Bittensor (TAO) oldu. TAO, yaklaşık %8’lik değer kaybetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!