Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

En Büyük Borsaların Trading Komisyonları Kıyaslandı: En Pahalı ve En Ucuz Borsalar Kimler?

Kripto para sektöründe yer alan borsaların trading komisyon ücretleri her zaman için büyük bir kıstas olarak karşımıza çıkmıştır. Bu noktada müşteriden daha az komisyon alan borsaların, diğerlerine göre daha avantajlı olduğu söylenebilir.

İşte The Block’tan Larry Cernak, kripto para sektöründe yer alan büyük borsaların bu alanda uyguladığı trading komisyon yüzdelerini mercek altına aldı. Cernak’ın yaptığı araştırmada Binance, Kucoin, BitFlyer US, OKEx, Poloniex, BitFlyer Japan, Bitfinex, HitBTC ve Coinbase gibi dev borsalar ele alındı.

Yapılan araştırmaya göre, borsadaki komisyon ücretleri en düşük olan borsa Binance oldu. Binance’den sonra ise Kucoin bu alanda ikinci sırada yer aldı. En fazla komisyon alan 5 borsa Huobi, Kraken, Bittrex, Bitstamp ve Gemini oldu.

Binance özelinde Cernak bu komisyon oranlarını ‘BNB’ kullanılan tradeleri baz alarak hesapladığını da ifade etti.

Bu alanda en fazla komisyon olan borsa ise Gemini oldu. Winklevoss kardeşlerin borsasını ise yine Amerika’da üst segment kullanıcılara hizmet veren Bitstamp izledi.

Ülkemiz borsalarında da komisyon oranlarının yüksek olduğu yönüyle kripto para yatırımcıları dönem dönem şikayette bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment