Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

En Büyük Kripto Para Borsalarından Biri İçin Şüpheli Uyarısı Verildi!

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC), popüler kripto para borsasını “şüpheli” olarak işaretledi.

SFC, 14 Mart Perşembe günü “şüpheli kripto para borsaları” listesini güncelledi. Güncelleme sonrasında kripto para borsası Bybit’in bu listeye eklendiği görüldü.

SFC ayrıca Bybit tarafından sunulan 11 ürünü de şüpheli olarak tanımladı. SFC, Bybit ve iştiraklerinin herhangi bir lisans almadan faaliyet gösterdiğini vurguladı.

Uyarı listesinde bulunan 11 Bybit ürünü arasında Bybit Vadeli İşlem Sözleşmeleri ve Ters Vadeli İşlem Sözleşmeleri, Bybit Opsiyonları, Bybit Kaldıraçlı Tokenlar, İkili Varlık, İkili Varlık 2.0, Bybit Shark Fin, Likidite Madenciliği, ETH 2.0 Likit Staking, Bybit Web3 Staking, Bybit Borç Verme ve Bybit Varlık Yönetimi yer aldı.

SFC tarafından konu hakkında yapılan açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verildi:

SFC, bu ürünlerin Hong Kong yatırımcılarına da sunulmuş olmasından endişe duymakta ve Bybit grubundaki hiçbir kuruluşun Hong Kong’da herhangi bir ‘düzenlenmiş faaliyet’ yürütmek üzere SFC tarafından lisanslanmadığını veya SFC’ye kayıtlı olmadığını açıkça belirtmek istemektedir.

Düzenleyici kurumun bu hamlesi üzerine karşı açıklamada bulunan bir Bybit sözcüsü, üstü kapalı bir yorum yapmayı tercih etti:

Şu anda, herhangi bir spesifik ürün veya düzenleyici soruşturma hakkında yorum yapamıyoruz. Yerel uyumluluk gereksinimlerini karşılamak için çeşitli bölgeler için farklı ürünler listelendiğinden, bu ürünlerin Hong Kong pazarında bulunmadığından emin olabilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!