Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

En Büyük Merkeziyetsiz Borsa Uniswap’a Geleneksel Piyasadan Önemli Transfer

Merkeziyetsiz borsa (DEX) Uniswap’ın geliştiricisi Uniswap Labs, New York Menkul Kıymetler Borsası (NYSE) eski Başkanının şirkete danışman olarak katıldığını duyurdu.

Uniswap Labs tarafından 15 haziran tarihinde yapılan açıklamaya göre NYSE eski Başkanı Stacey Cunningham artık şirkette danışman olarak görev yapacak.

Uniswap Labs, Cunningham’ım ekibe katılması ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

New York Menkul Kıymetler Borsası (NYSE) eski Başkanı Stacey Cunningham’ı Uniswap Labs Danışmanı olarak ağırlamaktan onur duyuyoruz.

Cunningham, kariyerine borsada kendi adına menkul değer alıp satarak başladıktan sonra NYSE’nin ilk kadın başkanı olarak görev yaptı. Aralık 2021‘de NYSE yönetim kuruluna katılan Cunningham ayrıca BBC‘nin “100 Women” listesine girmeyi başardı.

Cunningham, yeni görevi ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Yeni pazarları demokratikleştirme misyonlarını ilerletmek için Hayden Adams ve Uniswap ekibine, yılların (onlarca yıllık) borsa deneyimimi sunacak olmaktan heyecan duyuyorum.

Mayıs ayında yaklaşık 4 milyon adreste ticaret hacminin 1 trilyon doları aştığını açıklayan Uniswap‘te geçtiğimiz günlerde bir balinanın 93.000 ETH satışı yapmasıyla Ethereum fiyatı kısa bir süreliğine  950 dolara düşmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!