Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

En Çok Bitcoin ATM’si Kullanımı Hangi Ülkede?

Lider kripto para birimi Bitcoin hem kullanım hem de fiyat açısından yükselmeye devam ettikçe, alternatif yollarla bu piyasaya giriş yapmak isteyenlerin sayısı da benzer bir grafik çizmekte.

Geleneksel finans sektörü yatırımcıları tarafından sık sık kara para aklamak için kullanıldığı belirtilen Bitcoim ATM’leri son iki ve üç yıl içerisinde inanılmaz hızlı bir yükseliş yaşadı ve hala da yaşamaya devam ediyor. Temel olarak insanların itibari para ile kripto para satın alabilmesini veya tam tersini mümkün kılan makineler, ciddi bir gizlilik de sağlamakta.

Elde edilen verilere göre Güney Amerika Bitcoin ATM’leri konusunda lider bölgelerden birisi. Bitcoin ATM sayısı açısından ABD lider olsa da, söz konusu ATM’leri kullanma açısından Venezuela ve Kolombiya gibi ülkeler kesinlikle önemli gözüküyor. Bitcoin’in yanı sıra Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum ve XRP gibi kripto paralar için de Bitcoin ATM’leri kullanılabilmekte.

Athena isimli ATM firmasının aktardığı bilgilere göre Venezuela ve Kolombiya vatandaşları en çok Bitcoin ATM’si kullanan kişiler olarak gözükmekte ve bunları serbest çalışan kişiler ile pazarlama sektöründekiler izliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment