Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Hafta En Çok Kazanan 5 Yatırımcı (22 Mayıs)

Geride bıraktığımız hafta, kripto para tarihinin kesinlikle en hareketli haftası değildi. Yine de, özellikle çarşamba gününden itibaren yaşanmaya başlayan hareketlilik, bazı yatırımcılara büyük fırsatlar, bazı yatırımcılara büyük kayıplar verdi.

Geçen haftaki yazıda, bir vadeli işlem traderının hafta boyu 22 milyon kazanıp, o hafta kazanç bakımından birinci sırayı aldığını aktardık.

Bu hafta ortaya çıkan tablo, çok sık rastlanmıyor olması bir yana dursun, oldukça nadir rastlanır cinsten. Çünkü HabitCandleGiant lakaplı bir trader bu hafta, Binance Futures’taki cüzdanını 133.6 milyon dolar büyüttü.

candle-binance-futures
HabitCandleGiant’ın Binance Futures’taki profili

Haftanın oran bakımından (ROI) en çok kazananları 

  • Binance Futures verilerine göre ClapSunChristmas adlı bir trader; bu hafta %42.537 gibi dev bir kazanç ‘oranı’ yakaladı. Bu sayede cüzdanına hafta boyu 151.753 dolar ekledi.

  • Listede ikinci sırayı %25.770’lik oranla Ridaz adlı bir isim aldı. Cüzdandaki değişim miktarına göre Ridaz, aylık bazda 38.894; haftalık bazda 38.895 dolar artıda.

  • SadangXLM, bu iki ismi %19.765’lik oranla takip ediyor. Bugün bakiyesinde hiçbir değişiklik olmayan trader, hafta boyu 22.399 dolar gelir elde etti.

  • Dördüncü sırada yer alan WeekAfterTenth, %17.089 oranında kazanç sağladı. Traderın geliriyse 18.108 dolarla; kazanç oranından daha yüksek oldu.

  • Beşinci sırada tanıdık bir isim var: Ridazzzz. Bu, Ridaz’ın alternatif hesabı mı bilmiyoruz. Her halükarda, bu hesapla %16.329’luk kazanç oranı ve 19.583 dolarlık gelir elde edilmiş.

Haftanın gelir-gider miktarına göre en çok kazananları

  • Binance Futures’ta işlem yapan HabitCandleGiant, bu hafta yaptığı işlemlerle cüzdanını 133.6 milyon dolar artıya soktu. Sadece bugün 21.6 milyon dolar kazanan trader’ın cüzdanı, aylık bazda 119 milyon dolar artıda.

  • İkinci sırada yer alan BatThursdayBurn, birincinin yarısından daha az gelir elde etti. Bu ismin cüzdanı %20,7’lik kazanço ranıyla 61 milyon dolar artıya girdi.


  • Bu ikiliyi 43 milyon dolarla AprilBridgeAirport adlı başka bir trader takip etti. Bu ismin cüzdanı haftalık bazda 43 milyon dolar artıda olsa da; ay geneline bakıldığında 42.9 milyon dolarlık bir kazanç söz konusu.


  • LunchTelevisionCell, hafta genelinde portföyünü %37 oranında büyüttü ve cüzdanına 33.6 milyon dolar ekledi.

  • TomatoTrafficBlanket, 28.1 milyon dolar ile listenin beşinci sırasında yer aldı. Onun cüzdanındaki değişim, %74,1 olarak ölçüldü.

Milyar dolardan fazla tasfiye var

Bu traderlar, piyasadaki hareketliliği fırsata çevirip cüzdanlarını büyütmüş olabilir. Fakat işin öbür tarafında; sadece 24 saat içerisinde likidite olmuş 1.3 milyar dolarlık pozisyon söz konusu.

Bitcoin fiyatının hızla düşmeye başladığı 17 Mayıs tarihinde, bundan çok daha büyük bir sayı kaydedilmişti. Bybt verilerine göre o gün sadece birkaç saat içerisinde likidite olan pozisyonların değeri, 8 milyar doları geçiyor.

bitcoin-kripto-para-likidite-rekt
7 Nisan’dan günümüze tasfiye olmuş pozisyonların, 12 saatlik periyotlarla dağılımı
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!