Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Endonezya Kripto Para Ticaretine Yeşil Işık Yaktı

Endonezya Ticaret Bakanlığı bünyesinde yer alan bir emtia piyasası düzenleyicisi olan Endonezya’nın Vadeli İşlemler Borsası Denetleme Kurulu (Bappebti), kripto para birimlerinin, ülkenin vadeli döviz alım satımı üzerinden işlem yapılabilen bir mal olduğunu belirtti.

Ajansın piyasa gözetimi sorumlusu Dharma Yoga, Pazartesi günü yapılan bir röportajında verilen kararı doğruladı ve kararın konuyu inceleyen dört aylık bir çalışma döneminden sonra geldiğini söyledi.

Yoga’ya göre ajans, şuanki kararın resmileştirilmesi için bir kararname imzaladı. Potansiyel olarak Endonezya’da bir bitcoinin veya kripto paranın vadeli bir ürün olarak kullanılabilmesi için yolu açıldı.

Bu arada ülkenin merkez bankası ve vergi dairesi, ülkedeki kripto birimi ticareti ve ilgili vergilendirmeler ile ilgili diğer düzenlemeler de yapacak.

Merkez bankası olan Bank Indonesia, geçtiğimiz yıl ülkenin bitcoin ödemelerini yasaklayacağını ve bunun arından kripto para birimlerini yasal ödeme yöntemi olarak kabul etmediğini ileri sürmüştü. Ancak o dönemlerde kripto para ticareti hakkında herhangi bir açıklamada bulunulmamıştı.

Yoga ayrıca, kapsamlı bir düzenleyici çerçeve hazırlayabilmesi ve ayrıca ajansın yeni düzenleme önerileri sunabilmesi için yerel bir kripto para ticaret platformu talep ettiğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment