Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EOS, SEC’e Ceza Ödemeyi Kabul Etti ve Uçuşa Geçti!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, rekor ICO yaparak milyarlarca dolar toplayan EOS’un üst firması Block.one ile anlaşmaya varıldığını açıkladı. 4 Milyar dolarlık sermaye elde eden Block.one, doğal olarak regülatörlerin de ilgisini çekmişti.

SEC, Block.one’ı ABD içerisinde 26 Haziran 2017 ile 1 Haziran 2018 tarihlerinde lisanssız dijital token arzı yapmakla itham etti. Block.one bu iddiaları ne kabul ne de reddetti ancak görünüşe göre 24 milyon dolarlık ceza ödemeyi kabul etti.

Yapılan resmi açıklamada elde edilen fonların genel masraflar, yazılım geliştirilmesi ve platformun tanıtımı için kullanıldığı vurgulanmıştı. Firmanın menkul kıymet yasalarına göre ICO’sunu kayıt ettirmediğini vurgulayan SEC yetkilileri 24 milyon dolarlık bir kerelik cezayı uygun buldular.

EOS haberin yayılmasından itibaren neredeyse yüzde 11 yükseliş yakaladı ve bunun sebebi aslında daha büyük bir ceza beklentisi içerisindeyken cezanın verilmemesi oldu. SEC artık resmen EOS’un geleceğine yönelik endişeleri ortadan kaldırdı ve yükseliş bu sebepten kaynaklanıyor olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment