Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EOS Vakfı, EOS’un Geliştirici Şirketine 4.1 Milyar Dolarlık Tazminat Davası Açmaya Hazırlanıyor

EOS Network Foundation’ın (ENF) kurucusu ve topluluk tarafından seçilen CEO’su Yves La Rose, EOS’in geliştirici şirketi Block.one’a karşı yasal bir savaş için hazırlandıklarını açıkladı.

La Rose, Twitter hesabı üzerinden 10 Şubat tarihinde yaptığı gönderide EOS’a karşı geçmişteki eylemlerinden ve yerine getirmediği vaatlerinden dolayı Block.one şirketine karşı 4,1 milyar dolarlık tazminat talep etmek için olası yasal işlemleri gözden geçirdiklerini paylaştı.

La Rose, EOS’un orijinal geliştiricilerine karşı hangi yasal işlemleri yapabileceklerini araştırmak için Kanadalı bir hukuk firması ile birlikte çalıştıklarını belirtti. Ayrıca vakıf tarafından yapılan bir blog gönderisinde EOS topluluğunun birçok üyesinin de geliştirici şirketten memnun olmadığına yer verildi.

Block.one geçmişte verdiği vaatlerle ilgili sözünü tutmadı ve bunun sonucunda hem topluluk hem de bireysel EOS kullanıcılarını zarar gördü.

Vakıf ve Block.one, geçtiğimiz yıl sorunları çözmek ve ortak bir zeminde anlaşmak için görüşmelerde bulunmuştu. Ancak vakıf, geliştirici şirketin görüşmelerden vazgeçtiğini ve bunun sonucunda EOS blok üreticilerinin şirketin gelecekteki EOS token kazançlarını dondurmayı gerekli gördüğünü belirtti.

Block.one, 2018 yılında 4 milyar dolar değerinde 900 milyon adet EOS token için dönemin en büyük ilk halka arzlarından (ICO) birini gerçekleştirmişti. Ancak o tarihten bu yana şirketin izlediği politika EOS topluluğunu hayal kırıklığına uğrattı.

La Rose, birkaç ay önce EOS’u bir başarısızlık olarak nitelendirmişti. EOS’un piyasa değerini ve değerinde yaşanan düşüşü örnek göstererek bunun korkunç bir finansal ve zaman yatırımı olduğunu söylemişti. Ayrıca topluluğunun önemli geliştiricilerini kaybettiğini ve EOS’un artık blockchain geliştiriciliğinden uzaklaşarak bir varlık yönetimi olmaya başladığını dile getirmişti.

Haberin kaleme alındığı sırada CoinGecko verilerine göre EOS, tüm zamanların en yüksek değeri (ATH) olan 22,71 dolar seviyesinin yaklaşık %90 altında 2.56 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!