Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EOS’un Arkasındaki Şirket Block.One’ın CEO’su Facebook’u Eleştirdi

Ünlü kripto para ve Blockchain ağı EOS’un arkasındaki geliştirici şirket olarak bilinen Block One’ın CEO’su Brendan Blumer, katıldığı bir yayında Facebook’u ve onun çıkarmayı planladığı kripto para projesi Libra’yı eleştirdi.

CNBC’de katıldığı bir programda konuyla ilgili olarak bazı açıklamalar yapan Blumer, Facebook’un gizlilik konusunda oldukça kötü bir sınav verdiğini ifade ederken, şunları ekledi:

”Şu anda yaşadığımız dünyada Facebook bize ne göstermek isterse biz onu görebiliyoruz. Ellerinde verilerimizin olduğunun farkındayız ancak bunu engellemek için bir şey yapamıyoruz. Buz dağının görünmeyen kısmında neler yaşanıyor, hiçbir fikrimiz yok. Hal böyle olunca, gizlilik konusunda büyük sıkıntılar doğması da çok normal.”

Blumer, Facebook’un gizlilik konusunda sicilinin kabarık olduğunu söylerken, bu sebepten ötürü de bu firmanın çıkaracağı bir kripto paranın riskli olacağını söyledi.

Facebook’un başarısız olduğu gizlilik konusunu ise, Blockchain teknolojisinin çok iyi ve efektif bir şekilde çözdüğünü ifade eden Blumer, sözlerini bu şekilde noktaladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment