Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ernst & Young: ‘ICO Piyasasının Durumu Zannedilenden Daha Kötü’

Denetleme firmalarından olan Ernst and Young (EY), geçtiğimiz yıl kayda değer miktarda yatırım toplamış olan ICO projelerinin günümüzdeki performanslarını değerlendiren bir rapor yayınladı.

Şirket geçtiğimiz yıl ICO piyasasındaki toplam yatırım miktarının yüzde 87’lik kısmını oluşturan 141 farklı projeyi değerlendirdi. EY tarafından yapılan araştırmaya göre geçtiğimiz yıl yatırım toplamayı başarmış olan projeler, bu yıl pek iyi bir performans sergilemiyorlar.

Şirketin araştırmalarına göre projelerin yüzde 86’sının günümüz fiyatı, piyasaya çıkış fiyatlarının oldukça altında seyrediyor. Ayrıca projelerin neredeyse yüzde 30’u “tamamen değersiz” hale geldi. Ernst and Young’ın raporuna göre geçtiğimiz yıl bu projelerden birine yatırım yapan bir kişi, büyük ihtimalle bu yatırımının yüzde 66’sını kaybetmiş olurdu.

Şirketin araştırmasına göre an itibariyle aktif olan bir ürüne veya bir prototipe sahip olan projeler, yalnızca yüzde 29’luk bir kısmı oluşturuyorlar. Geriye kalan yüzde 71’lik kısım ise piyasaya kelimenin tam anlamıyla “hiçbir şey” katmıyor.

Aktif bir ürüne veya prototipe sahip olan projelerden yedi tanesi kendi tokenı dışında itibari para birimlerini de ödeme aracı olarak kabul ediyor ve EY’a göre bu durum aslında yatırımcıların ellerindeki tokenların değerini düşürüyor. Hatta araştırmaya göre çalışır bir ürünü olan projelerden birisi, bu ürün karşılığında token ile ödeme almayı tamamen bıraktı.

Ernst and Young’ın yetkili isimlerinden olan Paul Brody, yapılan bu araştırmanın sonuçları hakkında bir açıklama yaparak durumun “zannedilenden de daha kötü” olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment