Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ernst & Young’dan Hükümet Harcamalarını Takip Edecek Yeni Blockchain

Big Four denetleme firmaları arasında yer alan Ernst & Young, yaptığı açıklama ile yeni Blockchain platformunu tanıttı. Buna göre, bu yeni Blockchain platformu ile birlikte hükümet harcamaları takip edilebilecek.

The OpsChain Public Finance Manager adı verilen bu sistemin, hükümetin yaptığı tüm harcamaları, tüm vatandaşların izlemesine ve takip etmesine olanak tanıyacağı da ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak Ernst & Young ekibinden yapılan açıklamada, Blockchain teknolojisinin bu alanda sahip olduğu artılara dikkat çekilirken, şu ifadeler kullanıldı:

”Blockchain teknolojisi, vergi toplamadan tutun da, hükümet harcamalarının şeffaf bir şekilde ortaya konmasına kadar, birçok alanda çok aktif bir şekilde işlem yapabilir. İçinde bulunduğumuz zamanda hükümetlerin ya da diğer yetkili kurumların yaptığı harcamalarda en temel şey ise, elbette ki şeffaflıktır. Buna ek olarak iyi karar verme mekanizması ve hesap verilebilirlik de çok önemlidir.”

Firmadan yapılan açıklamada, ilgil sistemin ilk olarak Toronto’da başlayacağı ve bu bölgede, sistemin pilot olarak test edileceği de ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment