Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ertelenen Güncelleme Sonrası, Ethereum Ürünlerinde Son Durum Ne?

Go Ethereum ve Parity’nin de aralarında bulunduğu birçok ETH temelli yazılım hizmeti sunan şirket, ertelenen büyük güncelleme sonrası yeni güncellemeler yayınlayarak durumla baş etmeye çalışıyor.

Yaşanan ertelenme şokunun ardından yeni güncellemenin tarihi henüz tam olarak netlik kazanmazken, bu durumun Cuma günü yapılacak toplantının ardından netlik kazanacağı ifade edildi. Kripto para kulislerinde konuşulanlara bakılacak olursa, yeni güncelleme tarihi, önümüzdeki hafta pazartesi olarak belirlenebilir.

Güncellemenin gerçekleşmesini engellemek için yeni bir kontra güncelleme daha yayınlayan Parity ve Geth; bazı kullanıcılarının daha önce sistemlerini güncellediğinin farkında ve bunun mağduriyet yaratmaması için çaba sarf ediyor.

Konuyla ilgili konuşan Peter Szilagyi, şu anda üç adet ayrı güncelleme bulunduğunu ve isteyen kullanıcıların bunlardan birini seçerek yola devam edebileceğini duyurdu.

Yine bir açıklama yapan Parity Technologies güvenlik şefi Kirill Pimenov, güncellenmiş versiyonun kullanılmasında hiçbir sakınca görmediklerini ifade ederken, şunları söyledi:

”Şunu söylemek isterim ki, Parity’nin Constantinople öncesi versiyonunu kullanmayı şu an için önermiyorum. Bence bu kötü bir fikir. Bunu da kimsenin yapmasını istemeyiz. Teorik olarak elbette ki işleme devam edilebilir ancak bu tarz bir karmaşa ile baş etmek istemiyoruz.”

Yine Ethereum geliştirici ekibinin önemli üyelerinden birisi olan Hudson Jameson da, yaşanan güncelleme krizinin ardından teknolojiyi kullanan insanlara seslendi ve herhangi bir node işletmeyen ya da ağda bir işlem yapmayan kişilerin, bir şey yapmasına gerek olmadığını aktardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment