Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski ABD Senatörü, “Bitcoin Dünyayı Değiştirebilir!”

New Hampshire‘ın eski valisi ve üç dönemlik senatör olan Judd Gregg, Bitcoin‘in dünyadaki borsa düzenini değiştirebileceğine inandığını söyledi.

The Hill tarafından dün yayınlanan bir yazıda, Gregg‘in neden Bitcoin‘e inandığı, Bitcoin‘in nasıl kullanılabileceği ve bunun küresel ekonomi için ne anlama geldiği hakkındaki düşünceleri yer aldı.

Gregg, Bitcoin ile altını karşılaştırırken, nadir olduğu ve bankalar tarafından kabul gördüğü için bir değere sahip olduğunu belirtti. Altının desteği ve değeri sahiplerinden gelirken Bitcoin‘de böyle bir durum söz konusu değil. Temel farkın ise Bitcoin‘in şu anda herhangi bir merkez tarafından kontrol edilememesi ve hakimiyet sağlanamaması olduğunu söyledi.

Bitcoin‘in herhangi bir ulus, hükümet ya da merkez bankası tarafından kontrol edilmediğinden bahseden Gregg, bu durumun insanlara cazip geldiğini söyledi.

“Bu durum her ne kadar geleneksel bir görüş olsa da Bitcoin ciddi anlamda tüm ticari işlemleri değiştirecek.”

Gregg‘e göre insanlar, Bitcoin ya da alternatif kripto para birimlerinin gerçek değerlere sahip olduklarına dair yeterli bilgiye sahip olduklarında “yeni bir çağ” başlatabilirler. Bitcoin ve diğer alternatif kripto paralar ile birlikte böyle şaşırtıcı bir potansiyele sahipler.

Bununla birlikte Gregg, doların günümüz dünyasının ekonomisinde önemli bir yer tuttuğunu belirtti, fakat ilerleyen zamanlarda dünya ticaretinin temel unsuru olarak yer alamayacağını söyledi.

Eski senatörün yorumları, ABD‘li politikacıların, kripto para birimlerinin ve Blockchain teknolojisinin olanakları hakkında bilinçlenmelerini sağladı.

Haziran 2017‘de Nevada Senatörü Ben Kieckhefer, devletin yeni bir Blockhain teknolojisi başlatma girişimini cesaretlendirmek için ilgili yasayı desteklemişti. Tasarı, Blockchain imzalarının yasallığını tanırken aynı zamanda Nevada‘daki Blockchain teknolojisinin vergilendirilmesini yasaklıyordu.

Ayrıca geçtiğimiz yılın Mart ayında Maine Senatosu‘nda sunulan ve Senatör Eric Brakey‘in de desteklediği bir yasama önerisinin içeriğinde, seçimlerde kağıt oy pusulaları yerine Blockchain teknolojisi kullanmaya yönelik bir komisyon oluşturulması yer alıyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment