Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski FED Başkanı: Ülkelerin Kendi Dijital Paralarını Çıkarmalarına Gerek Yok

ABD Merkez Bankası (FED) Eski Başkanı Alan Greenspan, Caijing tarafından düzenlenen bir etkinlikte dijital paralar hakkında konuştu.

FED Eski Başkanı Greenspan etkinlik sırasında yaptığı açıklamalarda merkez bankası destekli dijital paraların aslında gereksiz olduklarını söyledi.

Eski Başkanın Açıklamaları

1987-2006 yılları arasında FED başkanlığı yapmış olan Alan Greenspan, görev süresi boyunca pek çok kriz atlattı. Günümüzde alanının en tecrübeli isimlerinden biri olarak değerlendirilen Greenspan, dijital paralarla ilgili ilgi çekici açıklamalar yaptı.

Çin, Tunus ve Venezuela gibi ülkeler kendi dijital paralarını ya geliştirdiler ya da geliştirme aşamasındalar. Dünya genelinde kendi dijital parasını geliştirmeyi düşünen ülkelerin sayısı hızla artıyor.

Greenspan, konu hakkında yaptığı açıklamalarda bu çabaların aslında pek de gerekli olmadığını belirtti. CNBC tarafından paylaşılan bilgilere göre Greenspan, dijital merkez bankası parası (CBDC) fikrini gereksiz buluyor.

Devlet ve Özel Şirket

Greenspan katıldığı etkinlikte devlet destekli dijital paralarla özel şirket destekli dijital paralar hakkında da konuştu.

Facebook gibi şirketlerin dijital para çalışmalarını değerlendiren Greenspan, bu şirketlerin para konusunda asla devletle rekabet edemeyeceklerini düşünüyor. İtibari paraların bizzat devlet tarafından güvence altına alındığını vurgulayan Greenspan, hiçbir özel şirketin devlet kadar sağlam bir teminat veremeyeceği görüşünde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment