Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Federal Sigorta Kurumu Başkanı: Kripto Para Birimleri İçin Federal Düzenlemeye İhtiyacımız Var

ABD’nin en köklü kuruluşlarından olan Federal Mevduat Sigorta Kurumu’nun (FDIC) eski başkanı olan Sheila Bair, kripto para birimlerini düzenlemek için federal bir düzenleyici çerçeve kurmanın vaktinin geldiğini ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde Winklevoss ikizlerinin stabil koin projesi ile aynı gün duyuru yapan Paxos platformunun yönetim kurulunda yer alan Bair, Meclisin endüstrinin ne kadar büyük bir hal aldığı ve potansiyel fiyat ve sahtekarlık manipülasyonlarının ışığında,  trading işlemlerini, pazarlamayı ve  kripto para birimlerinin satışını düzenlemek için işe el atması gerektiğini vurguladı.

Blair, 20 Eylül tarihinde New York’da düzenlenen Yahoo All-Markets Summit esnasında şunları ifade etti:

”Bence bu meşru yeni bir varlık sınıfı.”

”Şu an orada teknik olarak değerli olmayan bir sürü şey var. Bence bu bireysel yatırımcıların zorlukla giriş yapacağı bir alan olmamalı.”

”Şu an kripto alanında hiçbir anlama gelmeyen bir sürü kuru gürültü var. Keşke bunun için federal düzenleyici bir çerçeveye sahip olsaydık. Bu inanılmaz yardımcı olurdu. SEC çok fazla iyi iş yaptı, CFTC de öyle. Ancak Meclisin büyük ihtimalle bu varlıkların pazarlaması, trading’i ve satışı ile ilgili düzenleyici bir çerçeve ile olaya el atması gerekiyor.”

Bair bunun yanı sıra kripto para birimlerinin tamamen yeni bir varlık sınıfı olduğunu ve Bitcoin’e en yakın varlık olarak da altını düşündüğünü ifade etti. Eski başkana göre kripto para birimleri için en uygun düzenleyici çerçeve bir tür emtia tarzı yasal düzenleme ile yapılabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment