Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Nasdaq Yöneticisi, Blockchain Startup Firmasına Katıldı!

2018 yılının sonbahar döneminde NASDAQ Europe bünyesinde yürüttüğü başkan yardımcılığı görevinden emekli olan Hans-Ole Jochumsen, İsviçre tabanlı bir firma olup ‘içsel’ uyuma sahip bir kripto para birimi geliştiren ve kar amacı gütmeyen Concordium Foundation isimli startup’un danışmanlar kuruluna katıldı.

Jochumsen, Concordium’un yasalarla olan uyum çabalarına rehberlik edecek ve özellikle vergilendirme, müşterini tanı (KYC) ve işlem kaynakları ile ilgili konularda tecrübesini paylaşacak. Yetenekli ve tecrübeli isim konu hakkında yaptığı açıklamalarda NASDAQ bünyesinde çalışırken de blockchain teknolojisine ilgi duyduğunu ve teknoloji ile ilgili ”çeşitli etkinlikler ve projelere” katıldığını vurguladı.

NASDAQ’ın Estonya şubesinin hissedarları için yürütülen blockchain tabanlı bir elektronik oylamaya katıldığını aktaran yönetici, blockchain teknolojisinde ciddi bir potansiyel gördüğünü ifade etti. Teknolojinin özellikle kendisinin yıllardır çalıştığı endüstrideki küresel işlemlerin zamanını ve masrafını ciddi anlamda azalttığını belirten Jochumsen, bu alanda çalışmaya başladığından dolayı mutlu olduğunu da belirtti.

”Birçok insan finansal kurumlarda gördüğümüz şeyin, çok karışık bir kurguya, her ülkenin kendi yaklaşımına sahip olduğunu unuttu ve eğer küresel bir şeyler yapmak isterseniz de, bu durum aşırı bir şekilde karışık ve işin sonunda görev tamamlansa bile, birisinin bunun için ödeme yapması lazım ki bu da müşteridir.”

”Concordium’da ise, küresel çapta finansal endüstrinin ihtiyaç duyduğu bir şey için büyük bir vizyon var.”

Eski Saxo Bank CEO’su ve kurucusu Lars Seier Christensen tarafından kurulan Concordium startup firması, temel olarak proof-of-stake protokolüne sahip bir blockchain üzerinde çalışıyor ve kendi test ağını ”önümüzdeki ay içerisinde” piyasaya sürmeyi planlıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment