Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski SEC Başkanı Mahkemede Ripple’ı (XRP) Temsil Edecek

Fintech şirketlerinden Ripple Labs, kayıtsız menkul kıymetlerin satıldığı iddiasına dayanan bir davada kendilerini temsil etmek üzere Debevoise & Plimpton Hukuk Bürosu‘ndan Mary Jo White ve Andrew Ceresney ile anlaşma sağladı. Mary Jo White daha önce Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanlığı yapmış bir isim.

Ripple (XRP) anlaşma sağladığı avukatların, geçtiğimiz aylarda bir yatırımcı olan Ryan Coffey tarafından açılan bir davada şirketi temsil edeceğini ileri sürüyor. Davacı Ryan Coffey, dijital para birimlerinin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) altında güvende tutulması gerektiğini iddia ederek 551.89 dolar değerindeki Ripple (XRP) koinini kaybettiğini söylüyor. Ripple’ın merkezileştirilmiş bir XRP defterine sahip olduğundan bahseden Ryan Coffey, bu durumun yatırımcılar üzerinden kar sağlanmasına neden olduğunu iddia ediyor.

Davacı Ryan Coffey, 450 milyon dolar gibi bir hacme sahip olan Ripple’ın iddia edilen dijital para satışlarından elde edilen gelirine güvenmek istiyor.

Başvurular ayrıca davanın Kaliforniya eyalet mahkemesinden Kaliforniya’nın kuzey bölgesindeki federal bir mahkemeye taşındığını belirtiyor. Ripple avukatları, davanın ilk başta başvurunun yapıldığı San Francisco Üst Mahkemesinde değil, federal mahkemede ele alınması gerektiğini söylüyor.

Ripple’ın sözcüsü, dava açıldığı anda Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun XRP’in menkul kıymet olup olmadığına dair henüz karar vermediğini söyledi:

” XRP’nin menkul kıymet olarak sınıflandırılmaması gerektiğine inanmaya devam ediyoruz. XRP ile ilgili iddiaların hem hukuki açıdan hem de kanıtlara dayanaraktan tamamen asılsız olduğuna inanıyoruz. “

Davacının avukatı olan Taylor Copeland, davanın federal mahkemeye taşınmasının tamamen yanlış olduğunu söyleyerek davanın yeniden devletin yargı sistemine geri götürülmesi gerektiğini söyledi. Aynı zamanda davayı yorumlaya Taylor Copeland şunları söyledi:

” XRP koininin menkul kıymet olup olmadığının henüz bir netlik kazanmamış olması, tüm iş modellerinde tehdit oluşturuyor. “

Nisan ayı içerisinde eski Goldman Sachs ortağı ve hükümet düzenleyicisi olan Gary Gensler, Ethereum (ETH) ve Ripple’ın (XRP) kayıt dışı menkul kıymetler olarak kabul edilmesi gerektiğini söylemişti. Gensler, Bitcoin ve türevlerini menkul kıymet olarak sınıflandırılmadığını, çünkü bir ICO ile sunulmadığını ve merkezi olmayan bir geliştirici ağına sahip olduğunu belirtmişti. ETH ve XRP ile ilgili olarak her ikisi için de, özellikle Ripple (XRP), uyumlu olmayan menkul kıymetler olduklarını gösteren güçlü bir durum olduğundan söz etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment