Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ether, Kurumsal ABD Piyasasına Adım Attı

New York merkezli blockchain girişim şirketi ConsenSys, çevrimiçi takas platformu trueEx‘in yeni bir ortağı olan TrueDigital ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Yapılan duyuruya göre iki şirket, kurumsal yatırımcılara daha fazla kripto ticaret ürünü sunma hedefine doğru ilk olarak ikinci en büyük kripto para birimi olan Ether için referans endeksi hazırlamayı planlıyor.

realEx‘in yaptığı açıklamada şirketin kripto varlıkları için benzer bir piyasa kurmayı planladığını duyurdu.

Firmanın ilk ürününün trueEx’in takas platformunda bir bitcoin kontratı olması ve TrueDigital markası altında pazarlanması bekleniyor. Sözleşme şu anda ABD Emtia Vadeli İşlemleri Komisyonu‘ndan (CFTC) onay bekliyor. Ortaklık kuran iki firmanın söylediğine göre, yapılan gelişmelerin kurumsal yatırımcıların kripto para birimi ile ilgili benzer ürünlere olan ilgisinin artmasından kaynaklandığını belirtti.

CFTC, CME Group ve geçen yıl piyasaya sürülen Chicago Board Options Exchange (CBOE) tarafından sunulan bitcoin vadeli işlemleri ise çoktan onayladı.

Proje her ne kadar yolun başında olsa da eğer onaylanırsa, resmi fiyat endeksi ile Ethereum için borsa ürünleri yaratılmasını sağlayacak.

TrueDigital’in kurucusu Sunil Hirani :

” Kurumsal yatırımcılar ve ticari ortaklar, giderek artan bu dijital para ve emtialara erişmek ve bunları korumak için düzenlenmiş akışkan bir pazara ihitiyaç duyuyor. “

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment