Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum 799$’a Düşüşten Sonra Tekrar 1.080$’a Yükseldi

Zor geçen birkaç günden sonra, kripto para piyasası yavaş yavaş eski haline dönüyor. Daha açıklayıcı olursak, Ethereum fiyatı dün geceden itibaren, 799$’a kadar düşmesinden sonra tekrardan $1.000’ın üzerine çıktı. Piyasa genel olarak şu anda değer kaybetmiş olsa da, bu belirgin bir yükseliş oldu. Dahası, Ethereum piyasa kapitalizasyonu yine $100 milyar üzerine çıktı, ki bu da başka bir olumlu gelişme.

Ethereum Fiyatı Yükseliş Gösteriyor

Birçok insanın gözü şu anda Bitcoin‘e çevrilmiş olsa da, değerli altkoinlerin daha hızlı toparlandığı bariz bir gerçek. Daha spesifik olursak, Bitcoin hala $12.000′i aşmakta güçlük çekerken, Ethereum fiyatı değerde daha hızlı bir artış gösteriyor. Bitcoin hala zor durumdayken Ethereum’un tekrardan $1.000‘in üzerine çıkmış olması güzel. Zamanla altkoinler kendilerini Bitcoin’in fiyatından temelli koparabilecekler, ama şu sıralar bunu söylemesi yapmasından daha kolay.

Geçtiğimiz günler içinde Ethereum fiyatı bile biraz darbe yemişti. Bütün kripto para piyasasının değer kaybetmesiyle birlikte Ethereum’un $799‘a kadar düşmesi pek şaşırtıcı bir durum olmamıştı. Bu Ethereum için oldukça düşük bir fiyat olsa da, durumun geneline bakıldığında bu gelip geçici bir durumdu. $1.375‘ten $799‘a düşüş aşırı olsa da, piyasa kaldığı yerden eski temposuyla devam ediyor.

Daha açıklayıcı olmak gerekirse, Ethereum fiyatı bu hızlı düşüşten sonra tekrar eski haline döndü. $850‘ye ulaşmak biraz zaman aldı, fakat o eşikten dönüldüğü andan itibaren, fiyat hemen $1.000 ve üstüne çıktı. Bunları yazarken, Ethereum fiyatı $1.050 civarında seyrediyor, yine de bu fiyatın stabil bir rakamda kalıp kalmayacağını göreceğiz. Sonuçta bütün kripto para piyasası içinde düşüş anları yaşanıyor, ve yeni rekorlara ulaşıncaya dek biraz zamana ihtiyacımız olduğu aşikar.

Geçtiğimiz 24 saat içinde Ethereum’un ticaret hacminin $5.26 milyar olmasıyla, işlerin bu meşhur altkoin için iyi gittiğini görebiliyoruz. Bitcoin piyasadaki en güçlü hacme sahip olmaya bir süre daha devam edecek olsa da , çeşit çeşit kripto paralar arasında Ethereum’un ticaret hacminin yavaş yavaş açıldığını görmek sevindirici. Şu anda Ether’i almak ve satmak için birçok talep var, ve bu hacim artmaya devam ettikçe Ethereum’un fiyatının gittikçe yükseleceğini görebiliriz.

ethereum

Ticaret hacminde Binance‘in en büyük Ethereum borsası olmasıyla ilginç bir durumun ortaya çıktığını görüyoruz. Bitfinex de bunun çok gerisinde değil, GDAX ve OKEx de $50 milyon civarında seyrediyor. OKEx’in hem BTC hem de USDT ticaret pazarının gittikçe büyümesi de kayda değer bir gelişme. İki itibari paranın ilk üç sırasında yer almasıyla Ethereum alanına yeni sermayelerin girdiğini görüyoruz, bu da elbette olumlu bir gelişme olarak algılanabilir.

Şu anlık işler Ethereum fiyatı için iyi gibi gözüküyor. Piyasadaki gelgeçliğin bitmediğini aklınızda bulundurun, ve 2018’in ilk çeyreğinde piyasadaki gelişme kendini çok gösteremeyebilir. Kripto para piyasası hep öngörülemez olmuştur, bu da demek oluyor ki kazançlar ve kayıplar en beklenmedik anda bile gerçekleşebilir. Ethereum fiyatının $1.250‘ye ulaşıp ulaşmayacağı şüpheli bir durum. Bunu gerçekleştirmek için, bu altkoinin er ya da geç Bitcoin’den ayrılması gerek; çünkü görünen o ki bu lider kripto para önümüzdeki haftalarda pek yükselmeyecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment