Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum ETF’leri ABD’ye Hızlı Başlangıç Yaptı: İlk İşlem Gününün Giriş-Çıkış Karnesi!

ABD merkezli spot Ethereum borsa yatırım fonları (ETF) ilk günde beklentileri karşıladı.

Spot Ethereum ETF’ler işlem görmeye başlarken ilk işlem gününde dokuz ETF aracılığıyla 1 milyar dolarlık işlem hacmine ulaşıldı. 9 ETF’e 1 işlem günü içerisinde 106,7 milyon dolarlık net giriş oldu.

Kaydedilen işlem rakamı Bitcoin ETF’lerinin ilk işlem gününe kıyasla sınırlı bir hacme işaret etse de piyasa açısından güçlü bir başlangıç olarak yorumlandı.

Çıkış alan tek fon olan Grayscale Ethereum Trust (ETHE), 484,1 milyon dolarlık net çıkış yaşadı. Bu çıkış tıpkı Bitcoin özelinde görüldüğü gibi, yatırımcıların eski Grayscale fonundan yeni ve daha ucuz işlem ücretleri fonlara geçiş yapmak istemesiyle ilişkilendirildi.

Ethereum’da liderlik BlackRock’ın elinde

Spot Ethereum ETF’lerinin ABD’deki ilk gününde en çok net giriş alan fon, BlackRock’ın ihraç ettiği fon oldu.

BlackRock ETHA’ya ilk gün 266,5 milyon dolarlık girişi oldu. Bitwise ETHW’ye ise 204 milyon dolarlık giriş gerçekleşti. Fidelity FETH’e ise 71,3 milyon dolar akış oldu.

Roundhill Financial Araştırma ve Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Drew Walsh, “Ethereum ETF’leri ve Bitcoin ETF’leri için benzer bir kitle var. Bu, kripto yerlisi bir kitle değil. Bunlar, varlık sınıfında yeni olan ve kripto paralarda pozisyon almak isteyen insanlar” yorumu yaptı.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1 yükseliş sergileyen Ethereum, yazım esnasında 3.444 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!