Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Balinalarının Satış Baskısı Devam Ediyor: 5 Haftada 4,2 Milyar Dolar

Ethereum (ETH) balinaları yüklü miktarda satış yapmaya devam ediyor. On-chain analiz platformu Santiment tarafından sağlanan verilere göre son beş haftada 4,2 milyar dolar Ethereum satıldı.

Santiment tarafından yakın tarihte paylaşılan verilere göre Ethereum balinaları yüksek hacimli satışlara devam ediyorlar. Paylaşılan verilerde, balinalar tarafından eylül ayının ilk haftasından bu yana 3,3 milyon Ethereum (yaklaşık 4,2 milyar dolar) değerinde satış gerçekleştiği belirtildi. Bazı yorumcular, bu satışların eylül ayında yaşanan düşüşünün arkasındaki sebep olabileceğini söylüyor.

Bununla birlikte The Merge güncellemesi sonrasında doğan ETHW üzerinde de satış baskısı devam ediyor. Piyasalara yaklaşık 50 dolardan giriş yapan ETHW, haberin kaleme alındığı esnada 7,12 dolardan işlem görüyor.

The Merge güncellemesi ile birlikte yakaladığı yükseliş trendini kaybeden ve tekrardan düşüş yönlü hareketler gerçekleştiren Ethereum için olumlu senaryolarda yer alıyor. Söz konusu kritik güncelleme ile birlikte enflasyonist yapısında ciddi değişikliklere giden Ethereum’un arz şoku planı başarılı bir şekilde çalışıyor. Kısa vadeli olarak satış baskıları fiyatı aşağı yönlü harekete zorlasa da bu arz kıtlığı orta ve uzun vadeli yatırımcının lehine kullanabileceği bir durum olarak görülebilir.

Öte yandan balinaların büyük satışları, ellerindeki Ethereum miktarının azaldığı ve bu fiyatlardan yaratılabilecek satış baskısının bir nebze de olsa azaldığı anlamına gelebilir. Ayrıca analistlere göre büyük yatırımcıların piyasalarda olumlu bir sinyal görmeleri durumunda alım yapmaya başlaması eylül ayında gördüğümüz düşüşten çok daha hızlı bir yükseliş hareketini tetikleme potansiyelini barındırıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!