Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Balinası Borcunu Ödemek İçin Sattı, Fiyatı Düşürdü

Bir Ethereum (ETH) balinası, merkeziyetsiz platformlardaki borçlarını kapatmak için elindeki coinleri sattı.

Blockchain analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan bilgilere göre bir balina, Aave’deki borcunu kapatmak için 82,5 milyon dolar değerinde 26.600 Ethereum sattı.

Fiyatın düşmesine yol açtı

Lookonchain verilerine göre balina bu işlemi yaptığı sırada Ethereum fiyatı, 3.102 dolar seviyesindeydi. Ancak balinanın yaptığı satış, Ethereum piyasalarında yüzde 3’lük bir düşüşe yol açtı.

CoinGecko verilerine göre Ethereum, son 24 saat içerisinde yüzde 7,8 değer kaybeden Bitcoin’den daha sert bir düşüş gösterdi. Bu süreçte yüzde 10,8 düşen Ethereum fiyatı, 2.854 dolara geriledi. Bu yüzden pek çok balina, likidasyon riski ile karşı karşıya kaldı.

Yeniden alım yaptı

Lookonchain kayıtlarına göre balina, elindeki Ethereumları sattıktan sonra Aave’den 80,9 milyon dolar değerinde USDT’yi borç aldı.

Yatırımcılar, Aave’yi uzun ya da kısa pozisyon almak için kullanabiliyor. Örneğin uzun pozisyon almak isteyen yatırımcılar, platforma ETH yatırıp stablecoin cinsinden borç alarak bu stablecoin’i daha fazla ETH almak için kullanabiliyor.

Bu yatırımcı, borç aldığı stablecoinleri buna benzer şekilde daha fazla miktarda Ethereum almak için kullandı. Balina, tanesi 3.084 dolardan olacak şekilde 26.235 ETH satın aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!