Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Fiyatı Topun Ucunda: Bitcoin’den 2,5 Kat Fazla Düşüş İhtimali Var!

Yatırımcılar, Ethereum’un Bitcoin’den daha fazla düşeceğine ya da daha az yükseleceğine dair sinyaller vermeye başladı.

Ethereum, Bitcoin karşısında zayıflamaya devam ederken bu durumun ABD seçimlerine doğru giderek artabileceği öne sürüldü.Özellikle DeFi alanında etkin olan Ethereum’un gelecekteki fiyat hareketleri konusunda belirsizlik sürmeye devam etti.

Risk tersine dönüş oranları, alım opsiyonlarını elde tutmanın satış opsiyonlarına kıyasla ne kadar prim gerektirdiğini ölçüyor. Negatif değerler, satış opsiyonlarına olan talebin arttığını ve bu opsiyonları elinde tutan yatırımcıların varlık fiyatında bir düşüş beklentisi taşıdığını işaret etmektedir.

Yatırımcılar, genellikle spot ve vadeli piyasadaki pozisyonlarını korumak amacıyla opsiyonları kullanıyorlar. Bu bağlamda, yükseliş beklentisi olmayan bir yatırımcı, fiyatların düşeceğini öngördüğünde satış opsiyonu almayı tercih edebiliyor.

Derive’in kurucusu Nick Forster, CoinDesk Global’e verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu:

Ethereum açık faizindeki satın alınandan yaklaşık 2,5 kat daha fazla çağrının satıldığını görmek, yatırımcıların şimdilik yükselişi sınırlı gördüğünü ortaya seriyor. Seçim gününe yaklaştıkça iki varlık arasındaki bu ayrışmayı izlemek önemli olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!