Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum, Büyük Ana Yaklaşıyor: Dokuzuncu Güncelleme Yapıldı

Ethereum blockchainini proof-of-work algoritmasından proof-of-stake algoritmasına geçirmek için yapılan “shadow fork”ların dokuzuncusu da tamamlandı.

Ethereum geliştiricileri, blockchaini PoW algoritmasından PoS algoritmasına geçirmek için yaptıkları çalışmaları sürdürüyor.

Bu çalışmalar içerisinde, “shadow fork” olarak bilinen güncellemeler de yer alıyor. Bunlar, test ağlarında yapılan ve daha büyük ölçekli olan hard forklardan farklı olarak, yalnızca birkaç küçük çaplı değişikliğin yapıldığı güncellemeleri kapsıyor.

Dokuz numaralı shadow fork, bugün Türkiye saati ile 03:00’te hayata geçirildi. Geliştiriciler, aradan geçen zaman içerisinde herhangi bir sorun tespit etmedi.

Ancak bu güncellemenin normal şartlar altında saat 18:00’da yapılması planlanıyordu. Plandaki aksaklığın sebebi ise kodun değil, geliştiricilerin kullandığı hesaplama aracının hatalı olması.

Ethereum geliştiricileri, güncellemenin beklenenden çok daha önce yapılmış olmasına rağmen hiçbir sorunla karşılaşılmamış olmasını, olumlu bir işaret olarak görüyor.

Bu ve bunun gibi shadow forklar, Ethereum ağını “The Merge” olarak bilinen büyük “Birleşme” anına bir adım daha yaklaştırıyor.

Test ağında yapılacak bir sonraki büyük çaplı denemenin, önümüzdeki ay içerisinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!