Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum, Büyük Gün Yaklaştıkça Bitcoin’i Hatırlatıyor: Aradaki Fark Ne?

Spot borsa yatırım fonları (ETF), Ethereum için Bitcoin’dekine benzer ve hatta daha iyi bir sonuç doğurabilir.

Ethereum opsiyon sözleşmelerindeki 30 günlük skew, yaklaşık %3 seviyesinde duruyor. Bu, yatırımcıların alım opsiyonları için satım opsiyonlarına kıyasla daha fazla ödeme yapmaya razı olduğunu gösteriyor. Benzer şekilde, altı aylık Ethereum alım opsiyonları da satım opsiyonlarına kıyasla daha pahalı.

Bitcoin ETF’lerini hatırlattı

Uzmanlar, spot Ethereum ETF’lerinin Temmuz’un ortasında onaylanmasını bekliyor. Ethereum piyasasındaki güncel veriler, Bitcoin ETF’leri onaylanmadan önceki Bitcoin verilerini anımsatıyor.

IntoTheBlock analistleri, “ETH ETF’lerinin kurulumu, yeni bir yatırımcı dalgası getireceği için ETH’nin üstünde çok daha somut bir etkiye sahip olabilir” dedi.

Analistlere göre Ethereum ETF’lerine, Bitcoin ETF’lerine akan paraya uygun oranda para akması, Ethereum’u Bitcoin’i etkilediğinden çok daha fazla etkileyebilir.

Yatırımcılar coşkuya kapılmadı

Ethereum ETF’lerinin yeni bir “sell the news” vakası olması ve bunlar piyasaya girdikten sonra fiyatın düşüşe geçmesi muhtemel. Ancak yatırımcılar, Ethereum ETF’leri için Bitcoin ETF’lerinde olduğu kadar coşkulu değiller. Bu, “sell the news” olasılığını azaltabilir.

Marex Solutions’ın kıdemli global piyasalar stratejisti Ilan Solot, “Piyasada yaygın olarak görülen karamsarlık, daha iyi bir performans için gereken temelleri atıyor. Aynısı sell the news stratejisi için de geçerli, pek çok kişi BTC ETF’sinde yaşananları tekrarlamaya çalışacak” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!