Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Ekibi Merakla Beklenen Açılıştan Önce Satış Yaptı

Ethereum Foundation ekibine ait bir adres, bugün sabah saatlerinde 300 bin dolardan fazla değerde coin sattı.

Blockchain analiz platformu Spot On Chain tarafından aktarılan bilgilere göre Ethereum Foundation, 345 bin 179 DAI karşılığında 100 Ethereum sattı.

Bu işlemin zamanlaması ilgi çekici. Çünkü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) onayı sayesinde spot Ethereum ETF’lerinin birkaç saat içerisinde piyasaya girmesi bekleniyor.

Spot borsa yatırım fonları (ETF), bu yıl Bitcoin fiyatındaki yükselişin ana sebeplerinden biriydi. Kimi analistlere göre Ethereum fiyatı, bu yatırım araçları sayesinde 6.500 dolara ulaşabilir.

Ethereum Foundation, bu yılın başından beri toplamda 6,9 milyon DAI karşılığında 2.366 Ethereum sattı. Bunların birim başı değeri, ortalama 2.916 dolardı. Ethereum Foundation, bundan bir önceki satışını 2 Temmuz’da gerçekleştirdi.

Benzer şekilde, Ethereum Foundation veya Ethereum ICO’su ile bağlantılı bir cüzdan, geçtiğimiz gün Kraken borsasına 11,2 milyon dolar değerinde 3.200 Ethereum aktardı.

Bitcoin’den sonra en büyük kripto para olan Ethereum, ICO’sunu bundan 10 yıl önce, 22 Temmuz 2014’te düzenledi. De University of Ethereum yöneticisi Cy Li’ye göre Ethereum’un kurucuları Joe Lubin ile Vitalik Buterin, projenin yıl dönümünü Tokyo’daki EDCON 2024 etkinliğinde kutlayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!