Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum ETF Onaylanırsa Ne Olacak: Eski Goldman Sachs Yöneticisi Açıkladı!

ABD’li bankacılık devi Goldman Sachs’ın eski yöneticilerinden Raoul Pal, spot Ethereum ETF’leri onaylanırsa neler yaşanabileceğine değindi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) 20 Mayıs günü spot Ethereum ETF’i ihraç etmek isteyen kurumlarla iletişime geçmesi ve süreci hızlandırması piyasa üzerinde olumlu bir etki yarattı.

Bu heyecana ek olarak Bloomberg’in önde gelen analistleri, onaylanma olasılığını %25’ten %75’e çıkardı. Bu iyimser bakış açısı, Ethereum’un fiyatının sadece bir günde %20’den fazla artmasına neden oldu.

Konu hakkında açıklamada bulunan Goldman Sachs’ın eski yöneticilerinden Raoul Pal, Ethereum fiyatı için bir yükseliş senaryosu çizdi.

Pal, ETF’ye olan büyük talep senaryosunda, Ethereum’un %30’unun staking yapılması ve devam eden yakım işlemlerinin arzı derinlemesine azaltması durumunda, “banana zone squared” olarak adlandırdığı bir duruma yol açabileceğini vurguladı.

Bu terim, hızlı kripto benimsenmesi ve piyasa kapitalizasyonundaki önemli artışlar nedeniyle ortaya çıkan hızlı yükselişler ve piyasa volatilitesi dönemini ifade etmektedir:

Bir süredir bahsettiğim bir konu daha var: ETF’ye büyük bir talep varsa ve %30’u (piyasa dışında) hisseli kalırsa ve yanma, aktivite arttıkça arzı derinden olumsuz hale getirirse ETH fiyatına ne olur? Bir “banana zone squared” yaratabilir…

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!